SRBIJA NEMA PRAVO NA KIKS! Okršaj titana - Jokić protiv Janisa!

V.D.

25. 08. 2022. u 09:30

VEČERAS od 20 časova u "Štark areni" očekuje nas prvi meč završne faze kvalifikacija za Mundobasket između Srbije i Grčke.

СРБИЈА НЕМА ПРАВО НА КИКС! Окршај титана - Јокић против Јаниса!

Foto: Profimedia

Nakon jako loše odigrane prethodne faze izabranici Svetislava Pešića su u drugi krug preneli samo trijumf protiv Letonije iz Beograda i takmičenje nastavljaju sa pretposlednje pozicije, sa svega pet bodova. Jasno je i da svih šest pobeda ne garantuje srpskom timu plasman na Mundobasket, a rivali će biti više nego teški i nezgodni.

Grčka i Letonija su u glavnu rundu doigravanja za Svetsko prvenstvo prenele po sedam bodova, Turska i Belgija po šest, a društvo Pešićevim izabranicima na dnu tabele grupe I pravi Velika Britanija.

Belgija ima ogromu prednost u međusobnom skoru jer je dva puta savladala Srbiju.

Srbija je uvek bila zemlja košarke, a u prilog tome govori i činjenica da su sve karte za večerašnji meč rasprodate i naši momci će imati ogromnu podršku navijača.

U protokolu za večerašnji meč biće:

Dejan Davidovac, Vanja Marinković, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić (kapiten), Ognjen Dobrić, Dušan Ristić, Nikola Jokić, Marko Jagodić-Kuridža, Vasilije Micić, Marko Gudurić, Ognjen Jaramaz i Nikola Milutinov.

Posebno naše navijače raduje to što će bek Fenerbahčea Marko Gudurić biti u sastavu jer je pripremne utakmice bio prinuđen da propusti zbog povrede.

U sastavu se zbog povreda nisu našli kapiten Nemanja Bjelica, Nemanja Nedović, Boriša Simanić i Filip Petrušev.

Najveća zvezda grčkom tima svakako će biti nekadašnji dvostruki MVP i šampion NBA – Janis Adetokumbo. Pored asa Milvoki Baksa selektor Dimitris Itudis moći će da računa i na iskusne evroligaške igrače poput Kostasa Papanikolaua, Kostasa Slukasa i Nika Kalatesa.

Srbija je u pripremnom periodu beležila solidne rezultate – u Beogradu je u zatvorenom meču pobedila Crnu Goru, potom je u Ljubljani posle produžetka izgubila od Slovenije, a onda je na dva meča u Hamburgu zabeležila dve pobede.

Posle velikog preokreta pobeđen je stari dužnik Italija, a zatim u finalu i Nemačka sa 27 poena razlike.

Grci se takođe mogu pohvaliti dobrom formom s obzirom na to da su na pet pripremnih mečeva zabeležili četiri pobede.

Na poslednja tri međusobna susreta sa Grčkom reprezentacijom "orlovi" su izlazili kao pobednici, a verujemo da će uz ogromnu podršku sa tribina to biti slučaj i večeras.

Svakako, očekuje nas pravi spektakl i sudar dva dvostruka MVP-ja najjače košarkaške lige na svetu.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob, koji Rusija naziva "specijalna vojna operacija", dolaze iz sfere sporta. Naime, postalo je poznato ko tačno od ruskih sportista može na Olimpijske igre "Pariz 2024", a taj spisak je prilično kratak - jer su o njemu odlučivali ne samo sportski, već i politički parametri.

18. 07. 2024. u 18:59

Komentari (0)

RUSIJA JE BESNA: Poginuo Dmitrij Adajev