VIŠE OD DERBIJA: Radonjić napada crveno-belu mašineriju!

M.M.

05. 12. 2022. u 10:41 >> 10:41

KOŠARKAŠI Olimpijakosa ugostiće Panatinaikos u osmom kolu grčkog prvenstva. Utakmica će se igrati u "Dvorani mira i prijateljstva" sa početkom u 18.15

ВИШЕ ОД ДЕРБИЈА: Радоњић напада црвено-белу машинерију!

Foto: EPA-EFE/PETE ANDREOU

Pirejci su za sada neporaženi u domaćem šampionatu i sa skorom 7-0 zauzimaju prvu poziciju. U prošlom kolu su savladali Promiteas rezultatom 72-100.

Što se tiče Evrolige, crveno-beli su imali sjajan start, međutim, kasnije je došlo do pada forme a samim tim i nešto lošiji rezultati. Izabranici Jorgosa Barcokasa sa skorom 7-4 zauzimaju peto mesto na tabeli.

Prva napadačka opcija ove sezone je Saša Vezenkov koji u proseku ubacuje 19,9 poena po utakmici, dok ga verno prati Slukas sa 13,4 pogotka. Kostas je ujedno i najbolji asistent ekipe sa 6,8 dodavanja po meču.

Treba istaći da je Olimpijakos najbolja ekipa u Evropi što se tiče procenata šuta sa linije penala (85,3%). 

Sa druge strane, "zeleni" su definitivno prebrodili krizni period. U grčkoj ligi su doživeli poraz od Arisa na samom startu, ali to ih kasnije nije sprečilo da vežu pet trijumfa.

Na evrosceni su takođe napredovali, posle katastrofalnog starta sada se nalaze u grupi timova koji konkurišu za nokaut fazu.

Izabranici Dejana Radonjića su prošle nedelje savladali Žalgiris i tako naneli Litvancima prvi poraz u Kaunasu u ovoj sezoni.

Dvejn Bejkon je izjavio kako su Atinjani imali dobar sastav od početka sezone a da je on bio ta "kockica" koja je nedostajala, i ispostaviće se da je bio u pravu. 

Amerikanac u proseku ubacuje 18,5 poena, što ga čini prvim strelcem ekipe.

Ovi rivali su se sastali u finalu Super kupa i tada su crveno-beli slavili rezultatom 52-67.

Danas ćemo gledati okršaj koji navijačima ovih klubova predstavlja daleko više od derbija, a naša procena je da danas granica poena neće biti prebačena.

NAŠ TIP: -157,5 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja