SRBIJA OVERAVA VIZU ZA SVETSKI ŠAMPIONAT? "Orlovi" imaju prvu meč-loptu

M.M.

24. 02. 2023. u 14:31 >> 14:31

KOŠARKAŠI Srbije i Grčke sastaće se u pretposlednjem kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Utakmica će se igrati u Atini sa početkom u 18 časova.

СРБИЈА ОВЕРАВА ВИЗУ ЗА СВЕТСКИ ШАМПИОНАТ? Орлови имају прву меч-лопту

FOTO: M. Vukadinović

Pre šest meseci u "Štark" areni smo gledali pravi spektakl gde je Srbija predvođena Nikolom Jokićem savladala protivnika rezultatom 100-94. Dvostruki najkorisniji igrač NBA lige je tada imao učinak od 29 poena, 8 skokova i 6 asistencija.

Na drugoj strani parketa stajala su braća Adetokumbo i Tajler Dorsi, međutim, rođeni Somborac je ipak dokazao zašto je tu gde je ste.

Popularni "Džoker" je sjajnu podršku imao u dvojcu minhenskog Bajerna, Ognjenu Jaramazu i Vladimiru Lučiću koji su postigli 15, odnosno 14 poena.

Večeras Svetislav Pešić neće moći da računa na "prvu gardu", ali Grci su već obezbedili "vizu" te su odlučili da nastupe sa ne tako velikim imenima.

Naši momci večeras neće biti pod velikim pritiskom. Ukoliko naprave kiks, imaće priliku i da isprave grešku. Pobeda nad Veliko Britanijom u poslednjem kolu bi takođe bila dovoljna.

Crvena zvezda i Partizan vode važne bitke na evrosceni i zato nisu mogli da izađu u susret i odreknu se igrača.

Ono što svakako raduje selektora je to što će se sastavu verovatno priključiti igrači moskovskog CSKA Nikola Milutinov i Dejan Davidovac.

Srbija je na evropskom prvenstvu koje se igralo prošle godine doživela veliki peh i sigurno da će biti silno motivisani da dokažu naciji da je to bila samo loša noć.

Pešićevi puleni su na prvenstvu bili dominantni u grupnoj fazi, međutim, Italijani su u 1/8 finala imali neverovatno izdanje.

Jokićevih 32 poena i 13 skokova jednostavno nije bilo dovoljno za raspoložene "azure".

Verujemo da niko ne želi da se u poslednjem kolu odlučuje o tome ko će otputovati na prvenstvo, košarkaši će biti silno motivisani i verujemo da će "overiti vizu".

NAŠ TIP: Grčka - Srbija H2 7,5 (kvota 1,86)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob, koji Rusija naziva "specijalna vojna operacija", dolaze iz sfere sporta. Naime, postalo je poznato ko tačno od ruskih sportista može na Olimpijske igre "Pariz 2024", a taj spisak je prilično kratak - jer su o njemu odlučivali ne samo sportski, već i politički parametri.

18. 07. 2024. u 18:59

Komentari (0)

RUSIJA U EUFORIJI, AMERI OSTAJU BEZ OLIMPIJSKIH IGARA?! Amerikanci uveli zakon da naštete Rusima, a sada se im se obija o glavu!