NOVAK POKUŠAVA DA URADI NEŠTO ŠTO MU NIKADA NIJE POŠLO ZA RUKOM: Sledeća prepreka mu je bombarder iz Vroclava

V.M.

09. 07. 2023. u 11:53 >> 11:53

U četvrtom kolu Vimbldona gledaćemo obračun Novaka Đokovića i Hubertka Hurkača.

НОВАК ПОКУШАВА ДА УРАДИ НЕШТО ШТО МУ НИКАДА НИЈЕ ПОШЛО ЗА РУКОМ: Следећа препрека му је бомбардер из Вроцлава

Tanjug/AP

Novak je dominantnom pobedom u trećem kolu Vimbldona prekinuo niz od tri poraza od Stena Vavrinke na grend slem turnirima. Iako je Srbin imao spore startove u svojim nedavnim grend slem kampanjama, ovoga puta to nije slučaj, Nole igra veoma dobro i izgleda fokusirano i odlučno. Sva tri meča do sada rešio je rezultatom 3:0 i dvadesettrostruki grend slem šampion ima priliku da osvoji slem bez izgubljenog seta po prvi put u karijeri.

Kao i u prva dva kola (pobede protiv Kaćina i Tompsona), Đoković je protiv Vavrinke ponovo igrao taj-brejk koji je u trećem setu rešio u svoju korist. Srbin ima sjajan rekord u taj-brejkovima ove godine, o čemu svedoči podatak da ih je osvojio 12 od odigranih 13 na grend slemovima ove sezone.

Prošlo je impresivnih deset godina otkako je bivši svetski broj 1 izgubio meč na ''Centralnom terenu'' na Vimbldonu. Poslednji put sedmostruki šampion najelitnijeg turnira u sezoni je doživeo poraz na ovom prestižnom terenu u finalu 2013. godine, gde ga je savladao miljenik domaće publike Endi Marej.

Sa druge strane mreže biće Hubert Hurkač koji se u trećem kolu sastao sa Lorencom Musetijem i ostvario je rutinsku pobedu od 3:0. Ovaj meč se pokazao kao njegov prvi značajniji test na Vimbldonu, pošto su mu prethodni protivnici bili specijalista za šljaku Albert Ramos Vinolas i domaći teniser Jan Čonski.

Kao i Novak, Hubert nije izgubio set u dosadašnjem toku turnira i sa dosta samopouzdanja ulazi u ovaj meč.

Poljak je najbolji rezultat na Vimbldonu ostvario 2021. kada je dogurao do polufinala u kojem ga je savladao Mateo Beretini.

Što se tiče međusobnih duela, današnji rivali su se susretali pet puta u svojim karijerama i Novak je slavio svaki put.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: ukupno gemova +30,5 (kvota 1,50) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)