SRBIJA BI DA SPOJI EVROPSKU I SVETSKU TITULU: Vreme je za novo zlato!

V.M.

18. 08. 2023. u 10:20

U prvom kolu evropskog prvenstva za odbojkašice gledaćemo obračun između Srbije i Ukrajine (17.00).

СРБИЈА БИ ДА СПОЈИ ЕВРОПСКУ И СВЕТСКУ ТИТУЛУ: Време је за ново злато!

FOTO: volleyballworld.com

Naše reprezentativke na ovo prvenstvo dolaze kao svetske šampionke i uz Italiju, Tursku i Poljsku su glavni favoriti za osvajanje turnira. 

Srbija je navikla da igra sa velikim pritiskom, a ovoga puta će pokušati da nadjača uspeh iz Beograda sa prošlog Evropskog prvenstva kada je u finalu poklekla protiv Italije (1:3).

Ono što je dobra vest za selektora Gvidetija je to što će imati najbolji sastav na raspolaganju. Italijan je odlučio da u Belgiju povede dizače Maju Ognjenović i Bojanu Drču, korektore Tijanu Bošković i Anu Bjelicu, libera Teodoru Pušić i Aleksandru Jegdić, srednje blokere Jovanu Stevanović, Minu Popović, Maju Aleksić i Henu Kurtagić, kao i primače servisa Bianku Bušu, Saru Lozo, Katarinu Lazović i Aleksandru Uzelac.

Žreb nije bio povoljan po svetske šampionke, jer su na istoj strani žreba Srbija, Poljska i Turska, dok Italija sa druge strane ima ''otvoren put'' do finala. 

Ono što će biti jako bitno je da naše odbojkašice zauzmu prvo mesto u grupi kako bi u eventualnom četvrtfinalu izbegle obračun sa osvajačem Lige nacija, Turskom. To neće biti lak zadatak, jer će se za čelo u grupi ''A'' boriti sa Poljskom, a tu su još Ukrajina, Slovenija, kao i domaćin Belgija koja je juče savladala Mađarsku sa 3:0.

Danas će protivnik naše reprezentacije biti Ukrajina, koja jednostavno nema kvalitet približan Srbiji i ne bi smela da predstavlja problem četi koju predvodi jedna od najboljih odbojkašica sveta Tijana Bošković.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: hendikep poena 1 (-21,5) (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića