NOLE JE DOŠAO PO SVOJE! Još dva koraka do velikog finala

M.M.

05. 09. 2023. u 15:24 >> 15:24

NOVAK Đoković i Tejlor Fric odmeriće snage u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Amerike.

НОЛЕ ЈЕ ДОШАО ПО СВОЈЕ! Још два корака до великог финала

FOTO: Tanjug/AP

Uspomene na Njujork nisu lepe poslednjih nekoliko godina i srpski teniser je toga i svestan. Godine 2020. diskvalifikovan je zbog dobro poznate situacije sa linijskim sudijom, godinu dana kasnije nije imao snage da dobije Danila Medvedeva u finalu i tako kompletira kalendarski slem, dok prošle godine nije mogao da igra na turniru zbog epidemioloških mera.

Nole je ove godine došao po svoje, 24. grend slem trofej želi da osvoji upravo u "Velikoj jabuci".

Na samom startu turnira je eliminisao Aleksandra Milera rezultatom 3:0 (6:0, 6:2, 6:3), dok je dva dana kasnije savladao i Zapatu Miraljesa identičnim rezultatom.

Prvi problemi javili su se u trećem kolu, teniser koji je propisno namučio najtrofejnijeg igrača svih vremena zvao se Laslo Đere. Drugi reket Srbije je igrao neverovatan tenis, udarao je neverovatno iz svih poziciji i to je bilo dovoljno da povede sa 2:0 u setovima.

Kao i mnogi drugi, nije uspeo da privede meč kraju jer je Novak podigao nivo igre i dao jasno do znanja ko je gospodar terena.

Meč je trajao nešto manje od četiri sata, videli smo veliki broj sjajnih poena, a konačan rezultat glasio je 3:2 (4:6, 4:6, 6:1, 6:1, 6:4).

Rival u 1/8 finala bio je Borna Gojo, a Splićanin je uspeo tek u drugom setu malo da donese neizvesnost, nakon dva i po sata igre na semaforu je stajalo 3:0 (6:2, 7:5, 6:4).

Sa druge strane Amerikanac je do sada bio perfeketan i još uvek nije izgubio ni set. U prošlom kolu je eliminisao Švajcarca Dominika Štrikera.

Nole i Fric su se sastali pre samo nekoliko dana u Sinsinatiju i rođeni Beograđanin je tada trijumfovao rezultatom 2:0 (6:0, 6:4).

Verujemo da će danas granica gemova biti prebačena.

NAŠ TIP: +33,5 (kvota 1,74)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)