SRBIJA DANAS DOBIJA PROTIVNIKA: Luka Dončić napada snažne Kanađane!

M.M.

06. 09. 2023. u 11:48 >> 11:48

KOŠARKAŠI Slovenije i Kanade sastaće se u četvrtfinalu Svetskog prvenstva. Utakmica će se igrati u Manili sa početkom u 14.30.

СРБИЈА ДАНАС ДОБИЈА ПРОТИВНИКА: Лука Дончић напада снажне Канађане!

FOTO: FIBA.Basketball

Slovenci su takmičenje počeli pobedom nad Venecuelom, da bi kasnije u grupi savladali Gruziju, odnosno Zelenortska Ostrva.

Nakon dobrog otvaranja prvenstva gledali smo ih u novoformiranoj grupi sa selekcijama Australije i Nemačke.

Protiv "kengura" su odigrali sjajnu košarku i na kraju trijumfovali rezultatom 91:80. Dva dana kasnije stigao je i prvi poraz od Nemačke, izabranici Gordona Herberta su slavili rezultatom 100:71.

Najefikasniji pojedinac u ekipi je svakako Luka Dončić koji prosečno ubacuje 26,4 poena, dok ga prate Klemen Prepelič i Majk Tobi sa 14,8, odnosno 12 pogodaka.

Košarkaš Dalas maveriksa je takođe prvi asistent ekipe sa 6,8 dodavanja po utakmici, dok je vodeći u skokovima jer u proseku ima preko 7 uhvaćenih lopti.

Luka je alfa i omega ove ekipe, a najbolji poenterski učinak je imao u prvoj rundi kada je Venecueli spakovao 37 poena, bolji učinak na prvenstvu od njega imali su samo Karl-Entoni Tauns i Rondej Holis Džeferson sa po 39 poena.

Slovenac je poslednjoj utakmici protiv "pancera" bio jako loš u šutu za tri poena (2/11).

Sa druge strane Kanađani su na šampionat stigli kao jedni od favorita i za sada to opravdavaju na terenu. Jedini kiks napravili su protiv Brazila, međutim, dva dana kasnije savladali su Špance i tako obezbedili kartu za četvrtfinale.

Prva udarna igla u napadu je Šaj Aleksander koji prosečno ubacuje 23,4 poena, dok je Ar Džej Beret drugi strelac sa 12,8. Zvezda Oklahome u proseku provodi 29 minuta na parketu i uzima oko 15 šuteva. Sjajno izdanje imao je u poslednjem meču kada je protiv aktuelnog šampiona brojao do 30.

Kanađani imaju jači sastav, predvođeni su uglavnom NBA igračima, međutim, ne treba zaboraviti da će protivničku ekipu predvoditi jedan od najboljih košarkaša sveta.

Očekuje nas itneresantna utakmica, obe ekipe vole da igraju u brzom ritmu i verujemo da će to pomoći da se granica poena prebaci.

NAŠ TIP: +174,5 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024