SRBIN PROTIV PUBLIKE I TEŠKIH USLOVA: Nole juri deseto finale!

M.M.

08. 09. 2023. u 10:57

NOVAK Đoković i Ben Šelton sastaće se u polufinalu Otvorenog prvenstva Amerike.

СРБИН ПРОТИВ ПУБЛИКЕ И ТЕШКИХ УСЛОВА: Ноле јури десето финале!

Tanjug/AP

Srpskom teniseru je ovo sedamnaesto učešće na Ju-Es openu, a danas će odigrati trinaesto polufinale. Prvi put u Njujorku gledali smo ga 2005. godine i tada je ispao u trećem kolu od bivšeg srpskog zeta Fernanda Verdaska.

Dve godine nakon toga odigrao je i svoje prvo finale na poslednjem grend slemu u sezoni, međutim, poražen je od Rodžera Federera. Nakon poraza od Švajcarca Nole je još osam puta stizao do završnog meča, a tri puta je podizao pobednički trofej.

Poslednje finale je igrao pre dve godine i poražen je od Danila Medvedeva, dok je poslednji trofej podigao 2018. godine kada je u finalu bio bolji od svog velikog rivala Huana Martina del Potra.

Novaku je prošle sezone bilo zabranjeno da učestvuje na Otvorenom prvenstvu Amerike pa će ove godine zaraditi bodove. Pobedom u prvom kolu je obezbedio prvo mesto na ATP listi koje će preuzeti od ponedeljka.

U prvoj rundi je eliminisao Aleksadra Milera, da bi kasnije bio bolji od Zapate Miraljesa. Najteži zadatak imao je u trećem kolu kada je morao da preokreće rezultat. Nakon dva seta zaostatka uspeo je da savlada sunarodnika Lasla Đerea.

U 1/8 finala je održao čas tenisa Borni Goju, dok je u četvrtfinalu Tejlor Fric uspeo tek da ga preznoji u trećem setu.

Uslovi u Njujorku su teški za igru, međutim, iskustvo pomaže najtrofejnijem igraču svih vremena da brzo završava mečeve.

Danas će preko puta mreže stajati debitant u grend slem polufinalima. Ben Šelton je eliminisao Pedra Kačina, Dominika Tima, Aslana Karaceva, Tomija Pola i Fransisa Tijafoa.

Amerikanac poseduje snažne udarce i ume da uđe u dobar ritam, posebno kada je publika na njegovoj strani.

Naša procena je da će granica gemova biti prebačena.

NAŠ TIP: +30,5 (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)