PRIPREMA ZA "VEČITI DERBI": Crveno-beli putuju u Istanbul!

M.M.

02. 01. 2024. u 08:40

KOŠARKAŠI Crvene zvezde će u 18. kolu Evrolige gostovati Fenerbahčeu.

ПРИПРЕМА ЗА ВЕЧИТИ ДЕРБИ: Црвено-бели путују у Истанбул!

FOTO: M. Vukadinović

Crveno-beli polako tonu i njihove šanse za plej-of su sve manje, u prethodnom kolu najelitnijeg evropskog takmičenja poraženi su od Panatinaikosa rezultatom 82:65.

Izabranici Janisa Sferopulosa su Atini prikazali jako lošu igru a domaćin je to znao da iskoristi. Od samog starta srpski predstavnik se mučio na terenu a pre svega treba izdvojiti katastrofalan šut za tri poena (4/25).

Svetle tačke nije bilo na tarenu a najefikasniji su bili Nemanja Nedović i Džoel Bolomboj koji su postigli po 15 poena, dok su Jago Dos Santos i Luka Mitrović dodali po 12.

U listu strelaca upisali su se još Adam Hanga (6), Dejan Davidovac (2), Majk Tobi (2) i Rokas Gedraitis (1). Miloš Teodosić, Marko Simonović, Branko Lazić i Stefan Lazarević nisu imali poenterski učinak.

Nakon poraza od "zelenih" crveno-beli su savladali Igokeu u regionalnom šamptionatu (80:48), međutim, bez obzira na rezultat i ubedljivu pobedu, igra nije bila na željenom nivou.

Danas će sa suprotne strane parketa stajati ekipa koja nije zabeležila poraz od dolaska novog trenera. Šarunas Jasikevičijus je u decembru preuzeo klub iz Istanbula a njegovi košarkaši su vezali sedam pobeda.

Prošle nedelje Fenerbahče je savladalo ekipu Anadolu Efesa a konačan rezultat glasio je 84:89.

Prvi strelac tima je Najdžel Hejs Dejvis koji u proseku postiže 13,2 poena, dok je odmah iza njega Skoti Vilbekin sa 12,9. Prvi skakač je Dešon Pjer koji ima 5 skokova po utakmici, dok je velika snaga u reketu i Džonatana Motli. Nik Kalates je zadužen za razigravanje saigrača, iskusni Grk ima nešto više od 4 dodavanja.

Srpski internacionalac Marko Gudurić je na proseku od 10 pogodaka a najbolji poenterski učinak je imao u 11. kolu kada je Real Madridu spakovao 21 poen. Fener zapravo i jedina ekipa koja je uspela da nanese poraz aktuelnom šampionu.

Ovi rivali su se sastali u osmoj rundi i tada je Crvena zvezda prikazala verovatno i najbolju partiju u dosadašnjem delu sezone, slavila je u "Štark" areni rezultatom 87:56.

Sferopulosovi puleni su blistali defanzivno a u napadu je prednjačio tandem Teodosić-Bolomboj koji je kombinovano ubacio 32 poena.

Vicešampiona ABA lige već za dva dana očekuje okršaj sa "večitim rivalom" u istom ovom takmičenju, dok će turski predstavnik odmeriti snage sa Makabije na istom ovom terenu.

Naša procena je da će u ovom duelu granica poena biti prebačena.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: +160,5 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene