NOVAK NAPADA SINERA KOJI JE U ŽIVOTNOJ FORMI: Srbin juri ka još jednom grend slem finalu!

M.M.

25. 01. 2024. u 15:16 >> 15:16

NOVAK Đoković će se u polufinalu Australijan opena sastati sa Janikom Sinerom.

НОВАК НАПАДА СИНЕРА КОЈИ ЈЕ У ЖИВОТНОЈ ФОРМИ: Србин јури ка још једном гренд слем финалу!

FOTO: Tanjug/AP

Srpski teniser je poslednji put u Melburnu poražen 2018. godine od Čunga. Nole je tada imao velikih problema sa povredom lakta i jednostavno nije bio onaj pravi.

Samo godinu dana kasnije Nole je osvojio turnir savladavši u finalu Rafaela Nadala prepustivši mu samo sedam gemova. Najtrofejniji igrač svih vremena i dan-danas tvrdi da je to možda i najviši nivo tenisa koji je u karijeri demonstrirao.

Čak deset puta je osvajao grend slem u "zemlji kengura", a prošle sezone je u finalu bio bolji od Stefanosa Cicipasa.

Ove godine mnogi su ga videli u finalu sa Karlosom Alkarazom, međutim, Španca više nećemo gledati na turniru. Popularni Karlitos je poražen u četvrtfinalu od Aleksandra Zvereva nakon četiri odigrana seta.

Đoković je turnir počeo pobedom nad Dinom Prižmićem, da bi nakon toga eliminisao Alekseja Popirina i Tomasa Ečeverija. Nivo igre je podigao tek u 1/8 finala kada je Adrijanu Manarinu prepustio samo tri gema, za manje od dva sata eliminisao je Francuza rezultatom 3:0 (6:0, 6:0, 6:3).

Nakon demonstracije sile protiv Manarina Novak je savladao Tejlora Frica koji je odigrao na izuzetno visokom nivou, Amerikanac je nakon skoro četiri sata igre savladan rezultatom 3:1 (7:6, 4:6, 6:3, 6:2).

Njegov današnji protivnik biće Italijan koji je nadolazeća zvezda svetskog tenisa. Janik Siner je prošle godine "eksplodirao" i to se osetilo na samom startu ove kalendarske godine.

U Melburn je doputovao pun samopouzdanja, igra u izuzetnom ritmu i u dosadašnjem delu takmičenja još uvek nije izgubio set.

Iz žreba je eliminisao Botika van de Zandshulpa, Jespera de Jonga, Sebastijana Baeza, Karena Hačanova i Andreja Rubljova.

Delovalo je kao da bi Rubljov mogao da mu napravi problem, međutim, kada god je Mokskovljanin pretio, četvrti teniser sveta je izvlačio najbolje iz sebe.

Ovi rivali su se sastali šest puta, a Srbin je u četiri navrata izlazio kao pobednik. Poslednji put su snage odmerili u Dejvis kupu i Siner je uspeo da trijumfuje u odlučujućem setu. Imao je Đoković u tom duelu i tri meč-lopte, ali je protivnik uspeo da ih neutralizuje. Bio je to jedan najbolnijih poraza u poslednjih nekoliko godina i ne sumnjamo da će to prvog igrača sveta dodatno motivisati.

Verujemo da će svetski broj 1 biti na željenom nivou.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: Đoković - Siner 1-1 (kvota 1,83)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024