NA TERENU DRUGOG MASTERSA U MAJAMIJU NAJBOLJI: Alkaraz juri "Sanšajn dabl"

S. R.

23. 03. 2024. u 09:30

Bez Novaka Đokovića, na drugom mastersu sezone u Majamiju, favoriti su opet „dežurni krivci“. Karlos Alkaraz dolazi osokoljen peharom u Indijan Velsu, gde je u finalu savladao Danila Medvedeva, dok je nepobediv niz Janika Sinera takođe prekinut. Od ovog trojca se i sada najviše očekuje na Floridi.

НА ТЕРЕНУ ДРУГОГ МАСТЕРСА У МАЈАМИЈУ НАЈБОЉИ: Алкараз јури Саншајн дабл

FOTO: Tanjug/AP

Žreb na prvi pogled nije bio naklonjen drugom teniseru sveta. Alkaraz na svom putu može da ima nezgodne rivale poput Šeltona, Hurkača - igrača sa razornim servisima koji su idealni za brzu podlogu na turniru. Takođe, u potencijalnom polufinalu mogao bi da ga sačeka Zverev. Iako je savladao Nemca u Kaliforiniji i dalje ima negativan učinak protiv njega. Još jedan motiv koji će Karlosa gurati napred je to što može da kompletira „Sanšajn dabl“ (podizanje pehara u Indijan Velsu i Majamiju) kao tek osmi teniser u istoriji kome bi to pošlo za rukom.

U drugom delu kostura su Siner i Medvedev. Italijan je konačno osetio kako je napustiti teren pognute glave, te će se sada videti od čega je satkan i koliko će neuspeh uticati na njega. Majami mu leži, jer je lane i 2021. dolazio do finala, ali ih je i gubio. Sa druge strane, Rus brani pehar, a kada je u formi, uglavnom je konstatan i obično se nalazi u završnicama takmičenja.

Taj deo žreba generalno se čini mnogo jačim, ali samo po imenima. Teniseri poput Ruda, Runa, Cicipasa, De Minora, Frica i Tijaofa nisu u formi, ovo je idealna prilika da neko od njih napravi iskorak i pokuša da se umeša u bitku za pehar.

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!