KLIPERSI ČUVAJU PREDNOST DOMAĆEG TERENA U PLEJ-OFU: Oslabljeni Sevetisiksersi ne bi smeli da predstavljaju težak zadatak

V.M.

24. 03. 2024. u 10:07

KOŠARKAŠI Los Anđeles klipersa dočekaće Filadelfija seventisikserse u po Evropljane ''povoljnom'' terminu od 20:30.

КЛИПЕРСИ ЧУВАЈУ ПРЕДНОСТ ДОМАЋЕГ ТЕРЕНА У ПЛЕЈ-ОФУ: Ослабљени Севетисиксерси не би смели да представљају тежак задатак

Foto Profimedia

Sve smo bliži kraju regularnog dela sezone, ostalo je da se odigra još desetak utakmica i biće ekipe se bore za što bolju poziciju na tabeli pred plej-of ili plasman u plej-in.

Jedna od takvih su upravo Klipersi koji trenutno drže četvrto mesto u veoma jakoj Zapadnoj konferenciji sa skorom 45-24 koji bi im primera radi bio dovoljan za drugo mesto na Istoku što dovoljno govori o razlici u kvalitetu dve konferencije.

S ozbirom da imaju četiri pobede manje od trećeplasirane Minesote, teško da će se Lenard i družina podići na tabeli, tako da će im cilj u završnici sezone biti da sačuvaju prednost domaćeg terena u prvoj rundi plej-ofa.

Odigrali su meč manje i imaju pobedu više od petoplasiranog Nju Orleansa, tako da bi eventualnim trijumfom na večerašnjem duelu ''pobegli'' na dve pobede razlike od najbližeg pratioca i vrlo verovatno protivnika u prvoj rundi doigravanja.

Klipersi današnji duel dočekuju u dobrom ritmu, ostvarili su uzastopne pobede nad Trejlblejzersima (116:103, 125:117), a ono što posebno raduje organizaciju iz grada anđela su odlične igre Pola Džordža. Sjajno krilo je imalo problema sa formom, ali hvata zalet u pravom trenutnku i na tim mečevima je kombinovano ubacio čak 58 poena.

Sa druge strane, Filadelfiji je sezone upropaštena nakon povrede Džoela Embida. Od kada nema Kamerunca ovaj tim je doživeo strmoglav pad, što se i dalo očekivati s obzirom na njegov uticaj na igru.

Trenutno su sedmi na Istoku sa skorom 38-32, a s ozbirom na to da su doživeli sedam poraza na poslednjih deset utakmica, da se očekivati da će Seventisiksersi ostati na mestu koje vodi u plej-in.

Poslednji meč odigrali su pre par večeri upravo u Los Anđelesu gde su poraženi od Lejkersa rezulatom 101:94.

NAŠ TIP: hendikep 1 (-5,5) (kvota 1,50)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024