BRANILAC TITULE DOMINANTNO ZAPOČEO TURNIR: ''Haskiji'' pokušavaju da urade nešto što niko nije od 2007. godine

V.M.

28. 03. 2024. u 11:22

DANAS se igra osmina finala završnog turnira američke koledž košarke, poznatijeg kao martovsko ludilo, a u jednom od mečeva sastaće se branilac titule Jukon i San Dijego stejt (0.40).

БРАНИЛАЦ ТИТУЛЕ ДОМИНАНТНО ЗАПОЧЕО ТУРНИР: Хаскији покушавају да ураде нешто што нико није од 2007. године

Foto Profimedia

Jukon je prošle godine na dominantan način osvojio titulu, prošetao se kroz čitav turnir, a u finalu je savladao upravo današnjeg rivala rezultatom 76:59. Osvajanjem pete titule u istoriji univerziteta krunisali su sjajnu sezonu, a sada su se nameračili i na šestu.

Tokom regularnog dela kampanje su ponovo pružali sjajne partije, ostvarili su čak 31 pobedu uz samo tri poraza, osvojili su Big ist konferenciju savladavši Market u finalu i kao glavni favoriti su došli na završni turnir.

Na njemu su do sada odigrali dva meča i upisali su rutinske pobede, prvo nad Stetsonom (91:52), a zatim i Nortvesternom (75:58).

''Haskiji'' su očigledno u sjajnoj formi, trener Den Hurli je sjajno pripremio ekipu i ne bi začudilo ako ponovo osvoje turnir i nakon 17 godina postanu prva ekipa koja je odbranila titulu. Poslednja koja je to učinila bila je Florida kada je vezala pobede 2006. i 2007. godine.

Sa druge strane, San Dijego stejt je imao dobru regularnu sezonu, ali nije bio osvajač svoje Mid vestern konferencije jer je u finalu poražen od Nju Meksika (61:68).

Taj poraz je malo poremetio ekipu koja je imala određenih problema u prvom kolu martovskog ludila, ali je na kraju posle velike borbe savladala UAB sa 69:65.

Trijumf je konsolidovao popularne Azteke što se i videlo u narednoj rundi kada su dosta ubedljivije savladali Jejl rezultatom 85:57.

Danas će San Dijego stejt igrati bez pritiska jer je Jukon veliki favorit i to bi trebalo da opusti igrače koji će morati da odigraju iznad svojih mogućnosti kako bi imali ikakve šanse za pobedu.

Ovi timovi su poznati kao veoma dobre defanzivne ekipe, primaju mali broj poena i zbog toga očekujemo da granica poena ne bude prebačena.

NAŠ TIP: -140,5 (kvota 1,50)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!