OBRAČUN SVETSKIH ŠAMPIONA: Holanđanin ima podršku domaće publike

V.M.

18. 04. 2024. u 13:51

U četvrtfinalu 12. kola pikado Premijer lige koje se održava u Roteramu susrešće se Majkl van Gerven i Luk Hamfris (21:40).

ОБРАЧУН СВЕТСКИХ ШАМПИОНА: Холанђанин има подршку домаће публике

Foto Profimedia

Iako nije igrao dobro u poslednje vreme, Van Gerven je prošle nedelje uspeo da upiše preko potrebnu pobedu u Birmingemu. Redom je bio bolji od Aspinala (6:4), Smita (6:4) i Litlera (6:3) što je bilo dovoljno da ostvari prvi trijumf još od četvrte večeri kada je bio najbolji u Njukaslu.

Takođe, veoma bitna stvar za trostrukog svetskog šampiona je da se tim trijumfom ustalio među top četiri (mesta koja vode u plej-of) u generalnom plasmanu i trenutno je treći sa 22 sakupljena boda.

Danas će za rivala imati aktuelnog svetskog šampiona, Luka Hamfirsa kojem je ovo debitantska sezona u Premijer ligi, ali svojim dosadašnjim nastupima je pokazao da i te kako pripada u elitnom društvu.

Ostvario je tri večernje pobede, a poslednju je upisao krajem marta kada je bio najbolji u Dablinu. 

''Kul hend Luk'' je drugi na tabeli u generalnom plasmanu sa 24 poena na svom saldu, a ako bi danas imao dobro veče u Roteramu mogao bi maltene osigurati mesto među top četiri na kraju regularnog dela takmičenja, jer beži velikih sedam bodova petoplasiranom Smitu.

Van Gerven i Hamfris su se sastali dva puta u Premijer ligi ove sezone i oba igrača su upisala po pobedu.

Večeras će domaća publika biti uz Holanđanina koji će biti veoma motivisan pred svojim navijačima i očekujemo da napravi malo iznenađenje protiv akutelnog svetskog šampiona.

NAŠ TIP: M.Van Gerven - L. Hamfris 1 (kvota 2,25)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)