LUDNICA U BERLINU: PAO želi da vrati trofej Evrolige u Atinu!

M.M.

24. 05. 2024. u 08:15

KOŠARKAŠI Panatinaikosa i Fenerbahčea će se sastati u polufinalu završnog turnira Evrolige.

ЛУДНИЦА У БЕРЛИНУ: ПАО жели да врати трофеј Евролиге у Атину!

Foto: EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Tim iz Istanbula je loše ušao u sezonu. Dimitris Itudis nije mogao da pronađe hemiju u ekipi te je brzo napustio klub.

Mesto šefa stručng štaba zauzeo je Šarunas Jasikevičijus koji se nije proslavio u Kataloniji. Pod njegovo palicom Barselona je osvojila dva Kupa kralja i dve titule šampiona Španije.

Tri godine je Barsa igrala fajnal-for Evrolige, međutim, nikada nije uspela da stigne do trofeja.

Litvanski stručnjak je odmah dao do znanja da ima velike planove, dobio je igrače koje nije selektirao, ali je ipak uspeo da ujedini tim.

Fener je počeo da igra sve bolje kako je sezona odmicala, a svestan kvaliteta svojih pulena bio je kada su naneli prvi poraz Real Madridu u najelitnijem evropskom takmičenju.

Najdžel Hejz-Dejvis je neko ko je izrastao u pravog vođu. Momak iz Ohaja je prikazivao neverovatne partije, a posebno upečatljivo izdanje imao je u 32. kolu kada je Albi spakovao 50 poena i tako postao rekorder Evrolige.

Najdžel je zapravo bio i prvi strelac ekipe u regularnom delu sa 14,5 postignutih poena u proseku, odmah iza njega su Skoti Vilbekin i Džonatan Motli sa 13,2, odnosno 11,8.

Turski predstavnik je u plej-ofu eliminisao Monako nakon pet odigranih utakmica, a junak meča bio je Nik Kalates koji je trojkama u završnici srušio rivala.

Sa druge strane, "zeleni" su napravili potpunu rekonstrukciju tima i to u početku nije ulivalo poverenje ljubiteljima košarke.

Ergin Ataman najveće zvezde drži pod kontrolom i njegov tim je na čelu sa Kendrikom Nanom srušio Makabi takođe u petom meču.

Atinjani su zapravo "kliknuli" tek dolaskom dvadesetosmogodišnjaka iz Čikaga. Kostasu Slukasu, Matijasu Lesoru i ostatku tima nije bilo teško da ga isprate.

PAO je šest puta bio prvak Evrope, a poslednji trofej osvojio je 2011. godine pod dirigentskom palicom Željka Obradovića, dok je Fenerbahče jedini put šampion bio 2017. godine kada ih je takođe srpski stručnjak predvodio.

Biće ovo interesantna utakmica, obe ekipe su u dosadašnjem delu sezone pokazale veliki kvalitet i svesni su da će nijanse odlučivati.

Treneri su mnogo toga otkrili tokom sezone, ali ne sumnjamo da će izvući nekog "keca iz rukava".

Završni turnir se igra u Berlinu, a naša procena je da će se Panatinaikos plasirati u finale.

NAŠ TIP: Panatinaikos - Fenerbahče 1 (kvota 1,80)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEMAČKA U ŠOKU ZBOG SOPSTVENE REPREZENTACIJE: Alo! Podržavate propagandu Vladimira Putina!