SRBIJA NE IDE NA OLIMPIJSKE IGRE? ''Orlovi'' se nalaze u ozbiljnom problemu

V.M.

24. 05. 2024. u 11:10

NAKON jučerašnjeg poraza od Japana, odbojkaši Srbije se više ne nalaze na mestima koja vode na Olimpijske igre u Parizu, a kako bi se vratili na jedno od njih večeras u Rio de Žaneiru moraju savladati Brazil u utakmici trećeg kola Lige nacija (2.00).

СРБИЈА НЕ ИДЕ НА ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ? Орлови се налазе у озбиљном проблему

FOTO: CEV

Zbog toga što joj ''visi'' plasman na Olimpijske igre, Srbija je u najjačem mogućem sastavu došla u Rio de Žaneiro, gde se igra prva nedelja Lige nacija i za sada je ostvarila polovičan učinak.

''Orlovi'' su takmičenje započeli pobedom nad Iranom (3:1), dok ih je sinoć ubedljivo savladao Japan (0:3), a taj neuspeh posebno je naškodio Srbiji koja je zbog njega izgubila pet bodova na svetskoj rang-listi. To je iskoristila Kuba koja je pobedama nad Brazilom i Nemačkom sakupila veliki broj poena i sada je ona ta koja zauzima deveto mesto, poslednje koje vodi u Pariz.

Selektor Kolaković se nije nadao da će njegovi izabranici tako brzo prepustiti devetu poziciju Kubancima koji nam sada beže četiri boda, ali ima još dosta da se igra u Ligi nacija i sigurno je da nas očekuje veliki broj obrta.

Jedan takav mogli bismo da vidimo večeras ukoliko ''orlovi'' savladaju Brazilce, nad kojima bi bilo koji trijumf doneo dosta bodova i moguć povratak na deveto mesto svetske rang-liste.

Što se tiče domaćina, kao i Srbija, u pitanju je dosta iskusna reprezentacija puna starijih igrača i ova zlatna generacija ''karioka'' je na zalasku, a cilj joj je da se oprosti medaljom na Olimpijskim igrama, za koje su se već kvalifikovali.

Bruno, Lukareli, Leal i kompanija su takođe odigrali dva meča do sada u Ligi nacija i nakon uvodnog poraza od Kube sinoć su u velikom derbiju savladali Argentince sa 3:2 u setovima.

Srbija i Brazil su poslednji put ukrstili koplja još 2022. godine i naši momci su tada ubedljivo poraženi sa 3:0, a vredi napomenuti i to da smo zadnju pobedu nad ''kariokama'' ostvarili davne 2019. godine.

Ni jedni ni drugi ne igraju onako kako umeju, dosta se muče i zbog toga očekujemo zanimljiv, neizvestan meč na kojem predlažemo da će granica poena biti prebačena.

NAŠ TIP: +178,5 (kvota 1,85)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REVANŠ ALBANCIMA OD GROBARA I DELIJA: Ovo se na EURO 2024 desilo dan nakon što se veličala velika Albanija (FOTO)