DONČIĆ JAČI OD SISTEMA: Slovenac je "namirisao krv" i želi da uništi "vukove"

M.M.

28. 05. 2024. u 08:16 >> 08:16

KOŠARKAŠI Dalasa će u noći između utorka i srede ugostiti Minesotu.

ДОНЧИЋ ЈАЧИ ОД СИСТЕМА: Словенац је намирисао крв и жели да уништи вукове

Foto: Profimedia

Maveriksi vode sa 3-0 u seriji i nalaze se na samo korak od velikog finala. Izabranici Džejsona Kida su dva puta napravili brejk, a zatim su na svom terenu ostvarili bitnu pobedu.

Tim iz Teksasa je pred svojim navijačima bio raspucan, a na kraju je slavio rezultatom 116:107.

Ekipu su predvodili Luka Dončić i Kajri Irving koji su ubacili po 33 poena, dok je Pi-Džej Vašington dodao 13. Dvocifren je bio i Derik Džons sa 11 poena.

Kajri i Luka su pogađali u visokim procentima i na terenu je sve išlo glatko. Razigravanja saigrača nije bilo u velikoj meri jer su želeli po svaku cenu da donesu trijumf.

Entoni Edvards je na suprotnoj strani branio čast svog kluba, dvadesetdvogodišnji Amerikanac je imao učinak od 26 poena, 9 skokova i 9 asistencija. U listu strelaca upisali su se još Majk Konli (16), Džejden Mekdenijels (15), Karl-Entoni Tauns (14), Naz Rid (14), Kajl Anderson (10), Rudi Gober (9) i Nikil Aleksander Voker (3).

Prevagu je napravio šut za tri pona, košarkaši Dalasa su bili na čak 50% uspešnosti (14/28), dok su Timbervulvsi na 30% (9/30).

Izveli su Kidovi puleni i 31 slobodno bacanje od kojih su 18 Dončić i Irving. Na suprotnoj strani su 17 puta bili na liniji penala.

Minesota je imala tri skoka više u napadu od protivnika, ali to nije bilo dovoljno da se napravi dominacija u reketu.

Ovo je Dončićev tim i on će dati sve od sebe da stigne do šampionskog prstena. 

Čvrsta odbrana koju su "vukovi" demonstrirali u duelu sa Denverom, jednostavno više ne postoji, tačnije, protivnik je do sada lako pronalazio rešenja u napadu.

Edvards i saigrači će morati daleko bolje da odigraju ukoliko žele da seriju vrate u svoj grad.

Dalas je u prvom delu sezone igrao po sistemu toplo-hladno, ali kasnije su se kockice složile i sve je počelo da funkcioniše. Američko-slovenački tandem je konačno proradio i to je ono što je najviše obradovalo navijače.

Maveriksi su ekipa koja igra jako dobro na svom terenu, ali kao što vidimo, i te kako je sposobna da napravi brejk.

Luka je "namirisao krv" i sada ne želi da pusti plen. Dokazao je da je jači od Minesotinog sistema i večeras će biti silno motivisan da odvede svoj tim u veliko finale.

Očekujemo pobedu domaćeg sastava.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,68)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android iOS

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
EURO 2024: Dok se Srbija pita Šta ono bi?!, a Hrvati isto to zbog događaja u Zagrebu - igra se nameštena utakmica na Evropskom prvenstvu?!

EURO 2024: Dok se Srbija pita "Šta ono bi?!", a Hrvati isto to zbog događaja u Zagrebu - igra se nameštena utakmica na Evropskom prvenstvu?!

Evropsko prvenstvo u fudbalu, EURO 2024, uhvatilo je pun zamah, a 13. radnog dana u Nemačkoj došao je na red i epilog u preostale dve grupe, za kraj prve faze nadmetanja. Reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira dalje, ali i te kako je u žiži interesovanja. A sve najnovije, najzanimljivije, ali i najvažnije vesti sa Evropskog prvenstva možete uživo da pratite u blogu portala "Novosti".

26. 06. 2024. u 12:00 >> 14:43

Komentari (0)

KOSOVO JE SRBIJA: Španci lupili šamar Albancima na EURO 2024, poslali jaku poruku (VIDEO)