TRI OD TRI? Poljska izgleda sjajno u uvodnom delu Lige nacija

V.M.

24. 05. 2024. u 12:55

ODBOJKAŠI Poljske će pokušati da održe perfektan skor u ovogodišnjoj Ligi nacija kada se budu sastali sa Holandijom od 19 časova.

ТРИ ОД ТРИ? Пољска изгледа сјајно у уводном делу Лиге нација

FOTO: Profimedia

Poljska se pod trenerskom palicom Nikole Grbića vinula u nove visine, osvojili su Evropsko prvenstvo i prošlogodišnju Ligu nacija, dok su na Svetskom prvenstvu dogurali do finala gde su ih porazili Italijani.

Po broju kvalitetnih igrača niko ne može da se meri za Poljacima, u pitanju je izuzetno jaka reprezentacija koja bukvalno ima dve odlične postave i Grbić na raspolaganju ima ogroman broj sjajnih igrača.

Iako dosta njih ne nastupa u prvoj nedelji Lige nacija, oni koji su tu su orni da se dokažu pred Olimpijske igre kako bi imali više prilika da zaigraju u Parizu, gde su glavni favoriti da osvoje drugu olimpijsku titulu u istoriji svoje reprezentacije.

To smo i videli na njihove dve uvodne utakmice u kojima su rutinski savladali Ameriku (3:0), odnosno Kanadu (3:1) i danas imaju izglednu šansu da prvu nedelju Lige nacija završe sa idealnim skorom.

Sa druge strane, Holanđani se i dalje nadaju da mogu na Olimpijske igre, mada će biti veoma težak zadatak plasirati se na njih jer su trenutno 13. na svetskoj rang-listi sa čak 38 poena zaostatka u odnosu na devetoplasirane Kubance.

Ta razlika nije nedostižna, ali ''lale'' moraju da pobeđuju na bitnim mečevima kako bi je nadoknadili, a to ove nedelje nisu uradili jer su na prvom susretu poraženi do Slovenaca u pet setova.

Da su tu slavili, osvojili bi dosta poena, a ovako su morali da se zadovolje sa četiri boda koje su osvojili trijumfom nad Turskom (3:2) u drugom kolu.

Glavni motor ekipe je Abdel Aziz koji je najbolji poenter dosadašnjeg toka Lige nacija sa 55 osvojenih poena i od njega će zavisti da li danas mogu do iznenađenja protiv favorizovanih Poljaka.

NAŠ TIP: ukupno poena +179,5 (kvota 1,88)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RONALDOVA ŽENA NIKAD IZAZOVNIJA: Lepa Georgina mamila uzdahe na Evropskom prvenstvu (FOTO)