VELIKI AZIJSKI DERBI: Kada igraju Kina i Japan uvek je zanimljivo

V.M.

31. 05. 2024. u 09:55

DERBI današnjeg programa Lige nacija za odbojkašice odigraće se u Makau gde će od 13.30 koplja ukrstiti večiti rivali, Kina i Japan.

ВЕЛИКИ АЗИЈСКИ ДЕРБИ: Када играју Кина и Јапан увек је занимљиво

FOTO: AP/Tanjug

Obe reprezentacije su do sada pokazale solidne igre u Ligi nacija koju igraju u najjačim sastavima. Nešto su bolje Kineskinje koje imaju skor 4-1 i pete su na tabeli, dok su Japanke upisale četiri pobede uz dva poraza i zauzimaju šestu poziciju.

Ono što daje dodatnu ''oštrinu'' današnjem duelu, pored istorijski velikog rivalstva, jeste to što nijedna selekcija nije obezbedila igranje na Olimpijskim igrama u Parizu.

Kako to nisu uradile preko kvalifikacionog turnira, moraće da se nađu među prvih deset na svetskoj rang-listi na kraju Lige nacija i to im za sada dobro ide jer je Kina šesta sa 341 bodom, dok je Japan osmi sa 316 poena na svom saldu.

Što se tiče međusobnih duela u skorije vreme dominira Kina koja je upisala četiri uzastopne pobede, a posebno se ističe ona iz finala Azijskih igara 2023. kada je bilo 3:0 u setovima.

Danas očekujemo ujednačen meč, obe ekipe igraju dosta dobro jer su u najjačim sastavima i verujemo da će granica poena biti prebačena.

NAŠ TIP: +181,5 (kvota 1,88)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Ovo što je Novak Đoković uradio na Vimbldonu je ravno - čudu!