KOMŠIJSKI DERBI NA ROLAN GAROSU: Ovi momci bi mogli biti budućnost svetskog tenisa

V.M.

31. 05. 2024. u 13:30

U trećem kolu drugog ovogodišnjeg grend slema gledaćemo obračun između Feliksa Ože-Alijasima i Bena Šeltona (16.30).

КОМШИЈСКИ ДЕРБИ НА РОЛАН ГАРОСУ: Ови момци би могли бити будућност светског тениса

Tanjug/AP

Nakon što su ga povrede mučile u proteklih godinu dana, kandaski broj jedan se sredinom ove sezone ustalio na turu i pruža dosta dobre partije, a podloga koja mu najviše ''paše'' je upravo šljaka.

Čak 11 od svojih 19 ovosezonskih pobeda je ostvario na njoj i najveći uspeh bilo mu je finale Madrida gde je malo falilo da dođe do svog prvog mastersa u karijeri, ali je ispustio prednost od 1:0 u setovima protiv Rubljova.

Sa dobrim igrama nastavio je i na Rolan Garosu. gde je u prvom kolu savladao Nišioku sa 3:0, a zatim je bio bolji od Skvajera sa 3:1 u setovima.

Danas ima blagu ulogu favorita, ali neće mu biti lako jer će sa druge strane mreže biti još jedan talentovani teniser - Ben Šelton.

Amerikanac se probio na scenu na Ju-Es openu prošle godine kada je dogurao do polufinala, gde da je ''pregazio'' Novak Đoković sa 3:0 u setovima.

Iako mu šljaka nije omiljena podloga, Šelton se dobro snašao na njoj u dosadašnjoj fazi Rolan Garosa i nakon što je bio bolji od Gastona u prvom kolu (3:1), pri vođstvu od 2:0 u setovima Kej Nišikori mu je predao meč druge runde.

Zanimljivo je to da Šelton i Alijasim nikada nisu igrali jedan protiv drugog, tako da će ovo biti prvi obračun dva mlada tenisera koji predstavljaju budućnost ''belog sporta''.

U ovom ''komšijskom derbiju'' prednost bismo dali Kanađaninu kojem šljaka evidentno više leži i očekujemo da se plasira u osminu finala Rolan Garosa.

NAŠ TIP: B. Šelton - F. Ože-Alijasim 2 (kvota 1,60)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
EURO 2024: Sporan kraj takmičenja u grupi E! Srbija vida rane, Englezi u šoku, Hrvati takođe

EURO 2024: Sporan kraj takmičenja u grupi E! Srbija "vida rane", Englezi u šoku, Hrvati takođe

Evropsko prvenstvo u fudbalu, EURO 2024, uhvatilo je pun zamah, a 13. radnog dana u Nemačkoj došao je na red i epilog u preostale dve grupe, za kraj prve faze nadmetanja. Reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira dalje, ali i te kako je u žiži interesovanja. A sve najnovije, najzanimljivije, ali i najvažnije vesti sa Evropskog prvenstva možete uživo da pratite u blogu portala "Novosti".

26. 06. 2024. u 12:00 >> 19:56

Komentari (0)

RONALDOVA ŽENA NIKAD IZAZOVNIJA: Lepa Georgina mamila uzdahe na Evropskom prvenstvu (FOTO)