CRVENA ZVEZDA NA KORAK OD TRIPLE KRUNE: Partizan pokušava da izbegne još jednu "metlu"

M.M.

05. 06. 2024. u 08:20

PARTIZAN će u drugoj utakmici finala Superlige Srbije ugostiti Crvenu zvezdu!

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА НА КОРАК ОД ТРИПЛЕ КРУНЕ: Партизан покушава да избегне још једну метлу

Photo: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

Večiti rivali su prvu utakmicu u finalu Superlige Srbije odigrali bez garda, a crveno-beli su nakon 40 minuta igre slavili rezultatom 89:88.

Utakmica je počela u dobrom napadačkom ritmu, sa jedne strane je ekipu predvodio Jago dos Santos, dok je na suprotnoj strani Aleksa Avramović bio taj koji nije dopuštao da se protivnik odlepi.

Jakih odbrana nije bilo, a aktuelni šampion ABA lige se u takvoj situaciji bolje snašao.

"Parni valjak" je imao na poluvremenu prednost od jednog poena, ali su izabranici Janisa Sferopulosa već sredinom treće četvrtine bili na +9.

Najveću dramu smo videli u samoj završnici, Ledej je izborio faul kojim je doneo šansu svom timu, a zatim je promašio šut za pobedu.

Dejan Davidovac je bio najefikasniji pojedinac na terenu sa 23 poena, dok je Jago dos Santos brojao do 18. U listu strelaca upisali su se još Rokas Gedraitis (12), Luka Mitrović (12), Nemanja Nedović (11), Dalibor Ilić (4), Trej Tompkins (3), Stefan Lazarević (2), Branko Lazić (2) i Miloš Teodosić (2).

Na suprotnoj strani istakao se Aleksa Avramović sa 20 pogodaka. Pratili su ga Danilo Anđušić (17), Džejlen Smit (14), Kevin Panter (12), Mateuš Ponjitka (9), Zek Ledej (8) i Uroš Trifunović (8).

Crveno-beli su ostvarili sedam uzastopnih pobeda protiv Partizana, što je zapravo i rekord u istoriji večitih derbija.

Ono što najviše brine grčkog stručnjaka su povrede Jaga dos Santosa i Nemanje Nedovića. Džoel Bolomboj je takođe zbog povrede bio prinuđen da propusti prvi meč.

Na suprotnoj strani je Kevin Panter bio taj koji je imao određenih problema, međutim, kapiten je pre dva dana pokazao da je to iza njega.

Očekuje se reakcija crno-belih, Željko Obradović još uvek ne može da pronađe recept za Janisa Sferopulosa i danas će biti pod dodatnim pritiskom.

Kao što smo i najavljivali pre početka finalne serije, Aleksa Avramović i Danilo Anđušić će biti ti koji će preuzeti odgovornost, tako je i bilo, kombinovano su imali 37 pogodaka.

Ledej je proveo veliki broj minuta na parketu, ali je još jednom potvrdio da je totalno van ritma.

Zvezda je sada na samo korak od triple krune i ne sumnjamo da nas očekuje još jedna interesantna utakmica.

Naša procena je da će granica poena biti prebačena.

NAŠ TIP: +166,5 (kvota 1,85)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android iOS

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EURO 2024: Albanci su potpuno šokirani, orlovi imaju razlog za slavlje i razlog za tugu!