JAPANCI ''LETE'' PO TERENU: Eksplozivnost ''samuraja'' je nerešiva enigma za goste

V.M.

05. 06. 2024. u 10:07

U drugoj utakmici današnjeg programa odbojkaške Lige nacija za muškarce, Japanci će u Fukuoki ugostiti Nemačku (12.20).

ЈАПАНЦИ ЛЕТЕ ПО ТЕРЕНУ: Експлозивност самураја је нерешива енигма за госте

Foto: Profimedia

Japanci su u dominantnom stilu započeli drugu nedelju Lige nacije savladavši Iran sa 3:0 u setovima pred prepunom halom u Fukuoki. Povratak Išikave i Takahašija je dosta značio ekipi koja je ''letela'' po terenu i slobodno se može reći da je u ovom trenutku jedna od najjačih na svetu.

To im je bio četvrti trijumf na pet odigranih utakmica i zauzimaju četvrto mesto na tabeli, tako da ne bi trebalo da imaju problema sa plasmanom na završni turnir.

Zasluge za sjajne igra Japanaca idu selektoru Filipu Blanu koji radi sjajan posao od kada je preuzeo ''samuraje'', prošle godine su osvojili treće mesto u Ligi nacija, a sada ponovo napadaju medalju i žele što bolje da se pripreme za Olimpijske igre u Parizu na kojima mogu biti favoriti iz senke.

Sa druge strane, Nemci su tokom prve nedelje takmičenja igrali bez svojih najboljih igrača pa su ostvarili samo jednu pobedu na četiri odigrana meča, ali ni povratak Grozera, odnosno Bremea im nije mnogo pomogao jer ih je pre par dana Brazil ''preslišao'' sa 3:0 u setovima.

Gosti su iznenađujuće osigurali mesto u Parizu preko kvalifikacionog turnira na kojem su bili bolji od Brazila i Italije, tako da su im Olimpijske igre apsolutni prioritet ovog leta i ne zanimaju ih preterano rezultati u Ligi nacija.

Japanci su u naletu, igraju pred svojom publikom i očekujemo da njihova ekplozivnost bude nerešiva enigma za goste.

NAŠ TIP: Nemačka - Japan hendikep setova 2 (2,5) (kvota 1,65)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ JE TENISKI ZLIKOVAC: Iznenađujuće reči DŽona Mekinroa, ovo je rekao o Nadalu i Federeru