POBEDA JE IMPERATIV ZA SRBIJU: ''Plava četa'' mora da slavi ako želi na Olimpijske igre

V.M.

05. 06. 2024. u 11:30

ODBOJKAŠI Srbije će večeras u izuzetno bitnom meču za plasman na Olimpijadu ukrstiti koplja sa Holandijom (22.30).

ПОБЕДА ЈЕ ИМПЕРАТИВ ЗА СРБИЈУ: Плава чета мора да слави ако жели на Олимпијске игре

FOTO: CEV

Srbija nije dobro započela učešće u ovogodišnjoj Ligi nacija, izgledala je letargično i sporo na terenu tokom prve nedelje takmičenja i može biti srećna što je ostvarila jednu pobedu na četiri odigrane utakmice.

Naši reprezentativci mogu i moraju bolje, a na selektoru Igoru Kolakoviću je da ih probudi uoči druge nedelje takmičenje za vreme koje će odigrati najbitnije utakmice.

Srbija je trenutno 12. na tabeli Lige nacija sa skorom 1-3, ali ono što je bitnije je da je pala na 11. mesto svetske rang-liste i više ne zauzima mesto koje vodi na Olimpijadu.

''Plava četa'' mora biti među prvih devet, tačnije ispred Kube koja trenutno drži devetu poziciju kako bi se našla u Parizu. Kubanci nam beže 14 bodova, a ta razlika je bila doskoro veća i možemo se zahvaliti Kanađanima na tome što se smanjila jer su ih savladali sa 3:1 na jutrašnjem meču.

Podraščanin i kompanija danas moraju slaviti kako bi smanjili razliku, jer neće imati bolju priliku za to pošto nam predstoje dueli sa bolje plasiranim reprezentacijama, Amerikom, Argentinom i Kanadom.

Svoje šanse za Olimpijadu vreba i Holandija koja je 13. na svetskoj rang-listi, ali ukoliko danas rutinski savlada Srbiju, može je preteći jer joj beži ''samo'' 16 bodova.

Što se tiče samih igara, ''lale'' su bile nešto bolje od nas u prvoj nedelji takmičenja i ostvarili su po dve pobede i poraza na četiri odigrane utakmice, što je trenutno dovoljno za deveto mesto na tabeli Lige nacija.

Sve u ekipi se vrti oko sjajnog korektora Nimira Abdela Aziza koji je među najboljima na svetu na svojoj poziciji i sigurno je da su Kolaković i njegov stručni štab obratili dodatno pažnje na njega za vreme pripreme ovog veoma bitnog meča.

Pored samog trijumfa, bitna je i razlika sa kojom se on ostvari, a ukoliko Srbija slavi sa maksimalnih 3:0 prišla bi na samo nekoliko bodova zaostatka Kubancima na svetskoj rang-listi.

Naša reprezentacija je savladala Holanđane na poslednja četiri međusobna duela, a najskoriji trijumf ostvaren je prošle godine u Ligi nacija kada smo slavili sa 3:2 u Roterdamu.

Verujemo da će naši momci biti dodatno motivisani na večerašnjem susretu, znaju koliko je bitan i očekujemo da ostvare izuzetno važnu pobedu.

NAŠ TIP: Srbija - Holandija 1 (kvota 1,65)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

TURIZAM KAO FAKTOR MIRA: Obrazovno i duhovno iskustvo koje širi um