SPEKTAKL U OTAVI: Iskustvo Amerike protiv talenta ''azura''

V.M.

06. 06. 2024. u 12:00

APSOLUTNI derbi današnjeg programa odbojkaške Lige nacija igra se u Otavi od 22.30 kada će koplja ukrstiti Amerika i Italija.

СПЕКТАКЛ У ОТАВИ: Искуство Америке против талента азура

Foto Profimedia

Pošto su Amerikanci dosta stara reprezentacija, očekivano je bilo to što su se igrači poput Andersona, Holta, Kristensena.. odmarali prve nedelje, ali sada je došlo vreme da se Amerikanci uozbilje kako bi zauzeli mesto na završnom turniru i usput se što bolje pripremili za Olimpijske igre.

Nakon slabih rezultata u prvoj nedelji odbojkaške Lige nacija za muškarce, selektor Amerike Džon Spirou je odlučio da pozove sve glavne igrače i igraće u najjačem sastavu u nastavku takmičenja, a to je prva na svojoj koži osetila Argentina koju su savladali pre par dana sa 3:0 u setovima.

Povratak glavnih igrača u sastav je loša vest za sve reprezentacije, a posebno za Srbiju sa kojima će se Amerikanci sastati ove nedelje jer bi nam pobeda protiv njih donela dosta bodova koji su nam preko potrebni kako bismo se popeli na svetskoj rang-listi, na kojoj moramo biti među prvih devet (trenutno deseti) na kraju Lige nacija kako bismo se plasirali na Olimpijadu.

Sa druge strane, Italijani nisu obezbedili direktan plasman na Olimpijske igre tako da od samog starta Lige nacija igraju u najjačem sastavu.

Mikjeleto, Đaneli, Lavija i ostali su silovito započeli sa perfektnim skorom od 4-0 u prvoj nedelji takmičenja, međutim, sinoć su poraženi od Francuske u trileru sa 3:2 u setovima.

Taj poraz neće mnogo naškoditi ''azurima'' koji su treći na tabeli Lige nacija, ali sigurno je da će biti motivisani da ne upišu dva uzastopna poraza, a takođe će želeti da se osvete Amerikancima koji su ih prošle godine savladali u polufinalu takmičenja sa 3:0.

Očekujemo izuzetno neizvestan meč i tipujemo da će granica poena biti prebačena.

NAŠ TIP: ukupno poena +184,5 (kvota 1,90)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEZAPAMĆEN SKANDAL: UEFA zgrozila sav normalan svet, Ubij Srbina je dozvoljeno pevati na EURO 2024!