KO ĆE NASLEDITI NOVAKA ĐOKOVIĆA? Rolan Garos dobija danas dobija novog vladara!

V.M.

09. 06. 2024. u 11:35

Kada je Novak Đoković doživeo povredu protiv Serundola od koje nije mogao da se oporavi, izgubio je prvo mesto na svetskoj rang listi koje je zauzeo Janik Siner, a danas će i zvanično izgubiti status aktuelnog osvajača Rolan Garosa kada se u finalu budu sastali Karlos Alkaraz i Aleksandar Zverev (14.30).

КО ЋЕ НАСЛЕДИТИ НОВАКА ЂОКОВИЋА? Ролан Гарос добија данас добија новог владара!

Foto: Profimedia

Može se reći da je ovo finale bilo donekle očekivano, pogotovo nakon odustajanja Đokovića jer su u pitanju dva igrača koja u ovom trenutku igraju najbolji tenis na šljaci.

To pogotovo važi za Zvereva koji ove godine izgleda najbolje na terenu u svojoj karijeri, što je potvrdio osvajanjem mastersa u Rimu, tako da je u sjajnom ritmu došao na Rolan Garos.

Tu je takođe nastavio sa sjajnim igrama, mada je imao određenih problema sa Grikspurom i Runeom koje je izbacio u pet setova, a pored toga je rutinski pobeđivao Nadala, Gofana i Ruda protiv kojih je izgubio samo jedan set.

Šljaka je omiljena podloga nemačkog tenisera koji je zreo za osvajanje svog prvog grend slema u karijeri, ali biće mu veoma teško da dođe do njega jer će sa druge strane biti Karlos Alkaraz.

Sjajni španac je takođe odličan tokom čitavog turnira, a šampionsko srce pokazao je u polufinalu kada je dva puta nadoknađivao set zaostatka protiv Sinera pre nego što je rutinski slavio u petom sa 6:3.

Španac je pre turnira po bukmejkerima bio favorit broj jedan za osvajanje turnira i za sada je opravdao ulogu, a ukoliko savlada Zvereva po prvi put će osvojiti Rolan Garosa.

Takođe, vredi napomenuti da je Alkaraz iskusniji u ovakvim mečevima jer će mu ovo biti treće grend slem finale,a za sada ima perfektan skor u njima (3:0 protv Ruda na Ju-Es openu 2022. godine i 3:2 protiv Đokovića na Vimbldonu prošle godine).

Nemcu će ovo biti tek drugo grend slem finale, a na prvom je izgubio od Tima u finalu Jue-Es opena 2020. godine kada je ispustio prednost od 2:0 u setovima.

Što se tiče međusobnih duela, današnji rivali su veoma ujednačeni i blagu prednost ima Zverev koji vodi sa 5:4, mada je njihovih poslednji obračun pripao Alkarazu na Indijan Velsu (6:3, 6:1).

Očekujemo pravi spetkatkl u finalu, oba tenisera igraju sjajno i ne vidimo kako ovaj meč može da ne ode bar u četiri seta.

NAŠ TIP: +3,5 setova (kvota 1,47)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUGA: Preminuo osamnaestogodišnjak od koga je nacija mnogo očekivala na Olimpijskim igrama