LUKA DONČIĆ NE MOŽE SAM: Seltiksi deluju nezaustavljivo, dok navijači Dalasa čekaju Irvinga da se "probudi"

M.M.

12. 06. 2024. u 08:02

KOŠARKAŠI Dalasa će u trećoj utakmici finala NBA lige ugostiti Boston.

ЛУКА ДОНЧИЋ НЕ МОЖЕ САМ: Селтикси делују незаустављиво, док навијачи Даласа чекају Ирвинга да се пробуди

Foto: Profimedia

Seltiksi su pronašli pobedničku formulu, odigrali su dve sjajne utakmice pred svojim navijačima i poveli sa 2-0 u seriji.

Timska igra fantastično funkcioniše i Džo Mazula može biti zadovoljan. Napad Maveriksa je u potpunosti zaustavljen i u tome je ključ uspeha.

Luka Dončić je ubacio svoje u prvoj utakmici, međutim, nije uspeo da razigra saigrače, dok u drugoj nije imao podršku istih.

Puleni Džejsona Kida su poraženi rezultatom 105:98, a najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Džru Holidej sa 26 pogodaka. Amerikanac je uz to dodao i 11 skokova. Pratio ga je Džejlen Braun sa 21 ubačenim poenom, dok je bivši student univerziteta Djuk Džejson Tejtum imao 19 poena i 12 asistencija. Dvocifreni su takođe bili Derik Vajt i Kristaps Porzingis sa 18, odnosno 12 poena. U listu strelaca upisali su se još Al Horford (5), Pejton Pričard (3) i Sem Hauzer (2).

Igrači Bostona su manje-više bili izjednačeni sa rivalom što se tiče skokova, dok su podelili 8 asistencija više. Takođe su imali 10 ukradenih lopti, naspram pet protivnikovih.

Timovi šuterski nisu bili raspoloženi. Momci iz "Zelenog grada" su bili na svega 25%  uspešnosti iza linije 7,24, dok su Kidovi igrači pogodili šest trojki iz 26 pokušaja (23%).

Dončić je bio taj koji je vukao svoj tim, za 42 minuta na parketu imao je učinak od 32 poena, 11 skokova i 11 asistencija. Luka je imao čak 8 izgubljenih lopti.

Još jednu bledu partiju prikazao je Kajri Irving koji je u potpunosti razočarao navijače, nekadašnji igrač Bostona je bivšem klubu ubacio samo 16 poena. U listu strelaca upisali su se još Pi-Džej Vašington (17), Danijel Gaford (13), Derik Džons (11), Džoš Grin (4), Dante Egzum (3) i Derik Lajvli (2). Džejden Hardi i Maksi Klaber nisu imali poenterski učinak.

Maveriksi su pretrpeli dva poraza i eventualni poraz na svom parketu bi ih koštao finala. Ukoliko žele da zadrže kakvu-takvu šansu u seriji, Kajri Irving će morati da se probudi.

Luka često može sam da reši utakmice, međutim, ne protiv ekipe kao što je Boston.

Domaćin će imati veliku podršku sa tribina i to će igračima davati vetar u leđa.

Ekipa iz Masačusetsa je prethodnih sezona bila blizu prstena, ali kockice su se tek sada poklopile.

Naša procena je da će domaćin smanjiti zaostatak u seriji.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,75)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android iOS

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUGA: Preminuo osamnaestogodišnjak od koga je nacija mnogo očekivala na Olimpijskim igrama