KRUNISANJE U TEKSASU, LIGA DOBIJA NOVOG ŠAMPIONA: Može li Luka Dončić da izbegne "metlu" i da li će Dalas konačno ubaciti "stotku"?

M.M.

14. 06. 2024. u 08:30 >> 08:31

KOŠARKAŠI Dalasa će u četvrtoj utakmici finala NBA lige ugostiti Boston.

КРУНИСАЊЕ У ТЕКСАСУ, ЛИГА ДОБИЈА НОВОГ ШАМПИОНА: Може ли Лука Дончић да избегне метлу и да ли ће Далас коначно убацити стотку?

Foto AP

Maveriksi nisu mogli da ugroze Seltikse u Zelenom gradu, ali očekivalo se da to urade pred svojim navijačima.

Gledali smo rezultatski egal u prvom poluvremenu, ali prva zvezda tima iz Teksasa je napravila katastrofalnu grešku.

Luka Dončić je četiri minuta pre kraja završio meč zbog šest ličnih grešaka, protivnik je to znao da iskoristi i napravi brejk koji će im doneti veliku prednost u nastavku.

Igrale su se jake odbrane sa obe strane, a nakon 48 minuta igre rezutlat je glasio 99:106.

Slovenac je utakmicu završio sa 27 postignutih poena, dok je najefikasniji bio Kajri Irving sa 35 pogodaka. U listu strelaca upisali su se još Pi-Džej Vašington (13), Derik Lajvli (11), Danijel Gaford (6), Džoš Grin (3), Derik Džons (2) i Dante Egzum (2), Tim Hardavej, Maksi Kleber i Džejden Hardi nisu imali poenterski učinak.

Pobedničku ekipu predvodio je Džejson Tejtum koji je ubacio 31 poen, Džejlen Braun je brojao 30, dok je dvocifren bio i Derik Vajt sa 16.

Ostali igrači su dodali - Džru Holidej (9), Sem Hauzer (9), Al Horford (8), Ksavijer Tilman (3). 

Oba tima jako loše šutiraju za tri poena, Dalas je u trećoj utakmici pogodio 9 trojki iz 25 pokušaja (36%), dok je je Boston na 37% uspešnosti (17/46).

Seltiksi su konačno sazreli kao ekipa i sada su stigli na samo korak od trofeja. Maveriksi se neće predati jer im njihov karakter to ne dozvoljava.

Dončić će pokušati svim silama da vrati seriju u Zeleni grad, navijači ne mogu biti zadovoljni, ali raduje ih buđenje Kajrija Irvinga koji je konačno odigrao na svom nivou.

Izabranici Džoa Mazule igraju toliko čvrsto da protivnik ni u jednoj utakmici nije ubacio 100 poena. Danas će pokušati da završe posao i napokon odu na zasluženi odmor.

Ono što je potrebno domaćem timu je bolji šut za tri poena i podrška ostalih igrača. Luka je veliki igrač, ali nije se moglo očekivati da će moći sam da iznese seriju protiv ekipe kao što je Boston.

Navijači Seltiksa žele da vide krunisanje u Teksasu i 18. šampionski prsten koji će osvojiti njihov tim.

Šta god se desilo u ovoj seriji, liga će dobiti novog šampiona. Očekujemo još jednu interesantnu utakmicu i verujemo da će se sezona večeras završiti.

NAŠ TIP: Dalas - Boston 2 (kvota 1,93)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android iOS

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVA SITUACIJA NA EURO 2024: Dušan Tadić nije bio na treningu Srbije dan posle meča sa Engleskom, evo i zašto