KVALITET JE NA STRANI AMERIKANACA: Iranci više ne poseduju ono što je potrebno da se igra sa najboljima

V.M.

19. 06. 2024. u 08:35

DRUGA utakmica današnjeg programa odbojkaše Lige nacija će se takođe odigrati u Manili, gde će se sastati Amerika i Iran (13.00).

КВАЛИТЕТ ЈЕ НА СТРАНИ АМЕРИКАНАЦА: Иранци више не поседују оно што је потребно да се игра са најбољима

Foto Profimedia

Kao što se i očekivalo pre samog starta Lige nacija, Iranci se nalaze među najslabijim reprezentacijama ovog takmičenja i zacementirani su za dno tabele sa skorom 0-8.

Smena generacija je loše prošla u Iranu koji je nekada bio dosta kvalitetna reprezentacija, ali to jednostavno više nije slučaj i ne mogu da se nose sa najjačim reprezentacijama.

I dalje imaju nekoliko dobrih igrača poput korektora Amina i primača Salehija, ali kao tim ne poseduju kvalitet potreban da se igra na ovom nivou i osvojili su samo osam setova na isto toliko odigranih utakmica.

Sa druge strane, Amerikanci tempiraju formu za Olimpijske igre. Nakon što su tokom prve nedelje odmarali sve bitne igrače, oni su se priključili timu u drugoj nedelji takmičenja, što se i videlo u rezultatima.

Otvorili su Ligu nacija sa tri vezana poraza, ali sada imaju skor 3-5 i mogu da se bore za plasman na završni turnir koji je na programu iduće nedelje jer osmoplasirana Kuba ima samo pobedu više od njih (4-4 skor).

Što se tiče sastava koji će igrati ove nedelje u Manili, tu su nosioci igre Kristensen, Defalko, Šođi, kao i iskusni trio Andersen, Hol, Smit.

Amerika je prošle godine u Ligi nacija dobila Iran sa 3:0 i očekujemo da to ponovo bude slučaj.

NAŠ TIP: Iran - Amerika hendikep setova (2,5) (kvota 2,00)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Kako se raj na zemlji PRETVORIO U PRAVI PAKAO