OBRAČUN BIVŠIH OLIMPIJSKIH ŠAMPIONA: Momentum i forma su na strani Brazila

V.M.

20. 06. 2024. u 10:45

DERBI današnjeg programa odbojkaške Lige nacija igra se u Filipinima gde će se sukobiti Brazil i Amerika (13.00).

ОБРАЧУН БИВШИХ ОЛИМПИЈСКИХ ШАМПИОНА: Моментум и форма су на страни Бразила

Foto Profimedia

Brazilci igraju dosta dobro u ovogodišnjoj Ligi nacija i ne bi trebalo da imaju problema sa odlaskom na završni turnir s obzirom na to da su trenutno četvrti na tabeli sa skorom 6-3.

Treću nedelju takmičenja otvorili su pre par dana kada su u veoma zanimljivom meču savladali Holandiju sa 3:1 u setovima (24:26, 25:23, 31:29, 25:20).

Dosta su u dobrom sastavu došli na Filipine, jedini koji fali od bitnijih igrača je legendardni dizač Bruno Rezende, ali njega menja Fernando Krelig koji je takođe jedan od najboljih tehničara sveta, što je i pokazao u klupskom delu sezone kada je predvodio Moncu do finala italijanskog prvenstva.

Možda selektor Bernardo Rezende napravi određene rotacije na današnjem meču, ali i pored toga su favoriti protiv Amerikanaca koji su jučerašnjim porazom od Irana znatno smanjili svoje šanse da se plasiraju na završni turnir.

Ipak, to preterano ne opterećuje izabranike Džona Spiroua koji su među najstarijim reprezentacijama na svetu i imaće priliku da se što bolje pripreme za Olimpijske igre posle kojih će se mnogi u ekipi oprostiti od reprezentacije.

Amerikanci su pomenutim porazom pali na 12. mesto koje drže sa skorom 3-6, dok osmoplasirana Kuba koja zauzima poslednje mesto koje vodi na fajnal-ejt skor 4-5, kao i većina ekipa koje se nalaze između njih (Srbija, Argentina i Nemačka koja ima 4-6 nakon današnjeg poraza od Kanade).

Što se tiče samog sastava Amerike, većina bitnih igrača je došla na Filipine, ali selektor Spirou ne želi da rizikuje sa povredama, što smo videli juče kada je dosta rotirao tokom meča.

Očekujemo zanimljiv meč između ovih bivših olimpijskih šampiona, a za tip predlažemo da će Brazil osvojiti prvi set jer verujemo da je određeni umor sustigao Amere koji su juče igrali pet setova sa Iranom.

NAŠ TIP: Brazil - Amerika prvi set 1 (kvota 1,50)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TENISKI POTRES: Janik Siner odlučuje da li Novak Đoković igra Vimbldon?