SLOVENIJA IGRA ZA SRBIJU: ''Zmajčeki'' mogu pomoći našoj reprezentaciji da se plasira na Olimpijske igre

V.M.

20. 06. 2024. u 12:00

POSLEDNjU utakmicu današnjeg programa odbojkaške Lige nacija odigraće Slovenija i Kuba koja se direktno sa Srbijom bori za poslednje mesto koje vodi na Olimpijske igre. Meč se igra u Ljubljani od 20 časova i ne sumnjamo da će domaćini imati veliku podršku sa punih tribina u ''Stožicama''.

СЛОВЕНИЈА ИГРА ЗА СРБИЈУ: Змајчеки могу помоћи нашој репрезентацији да се пласира на Олимпијске игре

Foto: Profimedia

Kuba je juče protiv Srbije imala veliku šansu da napravi ogroman korak ka Olimpijskim igrama. Vodila je sa 2:0 u setovima i imala sve u svojim rukama, međutim ''plava četa'' je pokazala šampionsko srce, izjednačila je na 2:2, a do potpunog preokreta došla je u trileru u petom setu slavivši sa 15:12.

Tim trijumfom Srbija se ustalila na desetom mestu svetske rang-liste koje je poslednje koje vodi na Olimpijske igre u Parizu i sada ima sigurnih deset poena prednosti u odnosu na dvanaestoplasirane Kubance (između njih Nemačka koja je već osigurala Olimpijadu).

Ipak, borba nije gotova, obe ekipe će odigrati još po tri meča, a priliku za novim bodovima Kuba će imati večeras protiv Slovenije koja je znatno iznad njih na svetskoj rang-listi, tako da bi im iznenađujući trijumf doneo veliki broj poena.

Slovenci su ove godine najbolja ekipa u Ligi nacija, ostvarili su osam pobeda uz samo jedan poraz i u poslednjoj nedelji takmičenja imaju izglednu priliku da sačuvaju to prvo mesto pred svojim navijačima u Ljubljani pred punim tribinama ''Stožica''.

Selektor George Kretu radi sjajan posao od kada je preuzeo reprezentaciju 2022. godine, ''zmajčeki'' su u naletu i možda je došlo vreme da Slovenija po prvi put osvoji ovo takmičenje.

Legendarni srpski srednji bloker Marko Podraščanin je nakon trijumfa Srbije nad Kubom izjavio da su mu prijatelji Slovenci rekli da će slaviti na večeršanjem meču, a mi verujemo da će to učiniti i tako pogurati našu reprezentaciju ka Olimpijskim igrama.

NAŠ TIP: Kuba - Slovenija hendikep setova 2 (1,5) (kvota 1,65)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OSTAVKA? AJDE, SLEDEĆE PITANJE... Prva izjava Piksija nakon sletanja u Beograd