PRVA MEČ LOPTA ZA SRBIJU: Pobeda nad četom Nikole Grbića nas vodi na Olimpijske igre!!

V.M.

22. 06. 2024. u 11:45

ODBOJKAŠI Srbije su veoma blizu plasmana na Olimpijske igre, a prvu priliku overe plasman u Pariz imaće danas od 16.30 kada se u ''Stožicama'' budu sastali sa Poljskom.

ПРВА МЕЧ ЛОПТА ЗА СРБИЈУ: Победа над четом Николе Грбића нас води на Олимпијске игре!!

FOTO: CEV

Pred početak poslednje nedelje Lige nacija bilo je jasno da će se Srbija i Kuba boriti za poslednje mesto koje vodi na Olimpijske igre, a krucijalan u njihovom pohodu na Pariz bio je međusobni duel koji su odigrali pre par dana.

Kubanci su poveli sa 2:0 u setovima, delovalo je da imaju kontrolu, ali onda je proradio čuveni ''srpski inat''. Četa Igora Kolakovića je odigrala fenomenalno naredna tri seta i došla je do velikog preokreta nakon kojeg je usledilo ogromno slavlje.

Tim trijumfom Srbija se zadržala na mestu koje vodi na Olimpijske igre, a dodatnu pomoć imali smo i od Slovenaca koji su održali obećanje koje su dali Marku Podraščaninu pobedišvi Kubu dan kasnije.

Nakon toga, obe ekipe upisale po pobedu, juče su naši slavili protiv Turske sa 3:1, dok je Kuba makismalnim rezultatom bila bolja od Bugarske.

Srbija sada ima 8,39 poena više u odnosu na Kubance na svetskoj rang-listi i realno gledano danas ima meč loptu za plasman na Olimpijadu.

Konkretno, za trijumf maksimalnim rezultatom nad Poljacima, Srbija bi zaradila 17,41 bod, pobeda u četiri seta vredi 14,91, dok minimalni trijumf donosi 12,41 bod. Time bi se praktično i rešila borba za ''poslednje mesto u avionu'' za Pariz.

Ukoliko ne slavimo danas, sutra će Kubanci imati priliku da nas preteknu pobedom upravo nad Poljskom (13.00), ali i u tom slučaju bi mi imali poslednju reč jer tek u večernjem terminu nedljnog programa igramo sa Slovencima (20.00).

Što se tiče današnjeg meča, četa Nikole Grbića je veliki favorit, srpski stručnjak ima gotovo sve najbolje igrače na raspolaganju izvan Kačmareka i Semenjuka, može da rotira, a koliko su jaki govori to da nisu izgubili nijedan set na dve utakmice u Ljubljani (Italija, Argentina).

Takođe, biće odmorniji od naših momaka koji su juče igrali protiv Turske, ali verujemo da možemo da im pružimo dobar otpor i otkinemo bar jedan set, pa zbog toga predlažemo plus poene.

NAŠ TIP: +177,5 (kvota 1,90)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA! Ovo je najnoviji uslov za Ruse u vezi Olimpijskih igara Pariz 2024