OBRAČUN VELIKANA U ČETVRTFINALU: Četa Nikole Grbića je spremna za odbranu trona!

V.M.

27. 06. 2024. u 11:00

DRUGI četvrtfinalni meč završnog turnira večeras će od 20 časova u Lođu odigrati Poljska i Brazil. Ove reprezentacije su se susrele i prošle godine u četvrtfinalu i tada su Poljaci ubedljivo slavili s 3:0 u setovima.

ОБРАЧУН ВЕЛИКАНА У ЧЕТВРТФИНАЛУ: Чета Николе Грбића је спремна за одбрану трона!

FOTO: FIVB

S obzirom na to da su po "širini" rostera i kvalitetu igrača najbolja reprezentacija na svetu, kao i to da igraju pred svojim navijačima na završnom turniru, jasno je zašto su Poljaci glavni favoriti za osvajanje druge uzastopne Lige nacija.

Nikola Grbić na svom raspolaganju ima strašan tim koji je popunjen na svim pozicijama i srpski šef struke ima ''slatke muke'' kada odlučuje ko će mu se naći na terenu, a ko na klupi.

Jedina stvar koja ih donekle može omesti je to da su Olimpijske igre ove godine krajem jula i nije nemoguće da Grbić napravi određene rotacije kako bi sačuvao zdravlje igrača za Pariz, ali realno gledano, teško da će se to desiti jer igraju pred svojim navijačima u Lođu koji će zahtevati pobede od svojih miljenika.

Što se tiče same Lige nacija, upisali su deset pobeda uz dva poraza, što je bilo dovoljno za drugo mesto na tabeli.

Sa druge strane, Brazilci su pravili velike rotacije u sastavu tokom čitavog toka Lige nacija, gotovo svaki meč su započinjali u različitim postavama i uigranost može biti problem za ''selesao'', pogotovo ako se Poljaci razigraju.

Završili su regularni deo takmičenja na sedmom mestu sa po šest pobeda i poraza, ali taj skor je mogao biti značajno bolji da nisu doživeli tri uzastopna poraza na poslednje tri utakmice od Amerike, Kanade i Francuske.

Ove godine Brazil je pobedio Poljsku s 3:1 u setovima, međutim, prošle sezone takođe u četvrtfinalu takmičenja Poljaci su bili ubedljivi (3:0 u setovima), a mi verujemo da će to i večeras biti slučaj.

NAŠ TIP: Poljska - Brazil hendikep setova 1 (-1,5) (kvota 1,70)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Kako se raj na zemlji PRETVORIO U PRAVI PAKAO