DERBI OSMINE FINALA VIMBLDONA: Dimtirov i Medvedev bi mogli da prirede pravi spektakl

V.M.

07. 07. 2024. u 11:40

JEDAN od najzanimljivijih mečeva osmine finala Vimbldona odigraće Grigor Dimitrov i Danil Medvedev koji se danas sastaju na "Terenu broj 1".

ДЕРБИ ОСМИНЕ ФИНАЛА ВИМБЛДОНА: Димтиров и Медведев би могли да приреде прави спектакл

FOTO: Tanjug/AP

Nakon nekoliko slabih sezona, Grigor Dimitrov se u poslednjih godinu dana ponovo izdigao i igra odličan tenis. Beleži veoma dobre rezultate, redovno dolazi do završnica turnira, a danas ima priliku da se po prvi put od 2014. vrati u četvrtfinale Vimbldona, turnira koji je osvojio u juniorskoj konkurenciji.

Bugarin izgleda dobro na terenu, dosta je smireniji nego pre, a to je najbolje pokazao u drugom kolu kada je Šenga kada je gubio sa 0:2 u setovima, ali nije dozvolio da ga to poremeti i slavio je rezultatom 3:2, nešto što sigurno ne bi uspeo da uradi u prošlosti s ozbirom na mentalne probleme koji su ga često sputavali u karijeri.

Pored toga ostvario je dve lagane pobede, prvo nad Dušanom Lajovićem, a zatim i protiv isksnog Gaela Monfilsa, ne dozvolivši nijedan set obojici tenisera.

Bugarin je u naletu, vratio se među prvih deset na svetskoj rang-listi i sa dosta samopouzdanja dočekuje dule sa Danilom Medvedevom kojem trava nije omiljena podloga.

Iako je prošle godine dogurao do poluufinal Vimbldona, Medvedev je tradicionalno poznat kao ne tako dobar igrač na travi i često se mučio sa nastupima na najpoznatijem teniskom turniru.

Doduše, ove godine je pruža dosta dobre partije i vez većih problema je redom bio bolji od Kovačevića, Milera i Štrufa protiv kojih je izgubio samo dva seta.

Istorijat međusobnih duela današnjih rivala je na strani Medvedeva koji vodi sa 7-3 u duelima sa Dimitrovom, mada vredi napomenuti da je jedini njihov obračun na travi pripao bugarskom teniseru.

NAŠ TIP: +40,5 (kvota 1,72)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

START(AP)OVALA  JOŠ JEDNA UNIVERZUM AVANTURA: Projekat kompanije Mozzart bliži se velikom finalu