NOLE KOMPONUJE NOVU SIMFONIJU USRED LONDONA: Srbin je jači od nepristojne britanske publike!

M.M.

10. 07. 2024. u 07:04

U četvrtfinalu najprestižnijeg grend slema najtrofejniji teniser svih vremena će se sastati sa Aleksom de Minorom.

НОЛЕ КОМПОНУЈЕ НОВУ СИМФОНИЈУ УСРЕД ЛОНДОНА: Србин је јачи од непристојне британске публике!

FOTO: Tanjug/AP

Kada skoro dve pune decenije igrate u neprijateljskoj atmosfiri, onda vam to postaje prirodna okolina, a u takvim uslovima ste najsnalažljiviji.

Vimbldonu je mnogo toga pružio, stvorio je istoriju na Centralnom terenu i postao simbol "belog sporta", ali zauzvrat je dobio nepoštovanje domaće publike.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Novak Đoković je sedmostruki šampion najprestižnijeg grend slema i ove godine će pokušati da se izjednači sa Rodžerom Federerom koji je rekorder sa 8 trofeja.

Romansa sa Centralnim terenom dugo je trajala, punih deset godina bio je neporažen na najpoznatijem stadionu na svetu, sve do prošle godine i finala sa Karlosom Alkarazom.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Prvi put sa peharom u rukama videli smo ga 2011. godine, ujedno je tada postao i svetski broj 1 po prvi put.

U finalu se sastao sa Rafaelom Nadalom, a "Biku sa Majorke" je naneo poraz nakon četiri odigrana seta.

Poslednju titulu osvojio je u 2022. godine savladavši u finalu Nika Kirjosa, ali najdraža i najupečatljivija će ostati ona 2019. godine.

Pre finala su stvari bile jasno postavljene, pobednik meča će najverovatnije ostati i upamćen kao najveći teniser svih vremena.

Tridesetosmogodišnji Švajcarac je igrao tenis života i bio nadomak 21. grend slem trofeja, samo jedan poen ga je delio od "besmrtnosti", poen koji nikada nije osvojio.

Na semaforu je 2:2, 8:7 i 40:15, nepristojni navijači su u transu, prave atmosferu kao na Vembliju i čekaju završetak meča, međutim, hladnokrvni Novak još jednom pokazuje mentalnu čvrstinu, vraća izgubljeno, a kasnije u taj-brejku osvaja, ispostaviće se i najdraži trofej u karijeri.

Nole je navikao da igra protiv 20.000 navijača, ali je takođe navikao i da pobeđuje, u Londonu je ostvario 96 pobeda i samo 11 poraza.

Ukoliko Novak ove godine trijumfuje na Vimbldonu, biće mu to 99. pobeda na ovom mestu i osvojiće 99. trofej u karijeri.

Kako je turnir odmicao na terenu je delovao sve bolje, najbolje izdanje je imao u 1/8 finala kada je počistio Holgera Runea.

Novak ne želi da se zaustavi, samim pojavljivanjem je jasno dao do znanja kolika je želja u njemu.

Dosadašnje pobede je proslavljao "svirajući violinu", a mi se nadamo da će danas iskomponovati novu simfoniju.

NAŠ TIP: De Minor - Đoković 2-2 (kvota 1,65)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Last Minute AKCIJA Popust čak do 380 evra! Iskoristite akciju i rezervišite letovanje na najpopularnijoj destinaciji ove sezone