SVI PUTEVI VODE KA OSMOM TROFEJU: Novak Đoković na korak od finala Vimbldona!

M.M.

12. 07. 2024. u 08:00

NOVAK Đoković će se u polufinalu najprestižnijeg grend slema sastati sa Lorencom Muzetijem.

СВИ ПУТЕВИ ВОДЕ КА ОСМОМ ТРОФЕЈУ: Новак Ђоковић на корак од финала Вимблдона!

FOTO: Tanjug/AP

Činjenica je jedna, da nije Rodžera Federera i Novaka Đokovića istorija Vimbldona bi bila ispisana daleko sitnijim slovima nego što jeste. Prvi se penzionisao 2021. godine nakon poraza od Huberta Hurkača i osam osvojenih trofeja, dok drugi pokušava da izjednači njegov rekord.

Sedam puta je Nole podizao pobednički pehar u Londonu, a takođe je po prvi put 2011. godine postao i svetski broj 1. Srbin i britanska publika nisu u prijateljskim odnosima i najverovatnije neće nikada biti, uspeh koji je napravio na ovim terenima će im večito ostati bolna rana.

Ako je neko zaslužio da mu se sreća osmehne, onda je to svakako najtrofejniji igrač svih vremena. Rođeni Beograđanin je tokom karijere prolazi kroz mnogo teških trenutaka, ali to ga je na nekin način i oblikovalo u velikog šampiona.

U prestonicu Engleske je stigao rovit, samo tri nedelje pre početka turnira imao je operaciju kolena i male su šanse bile da zaigra na omiljenom turniru, ipak, još jednom je pokazao da granice za njega ne postoje.

Žreb mu je išao naruku i put nekako vodi ka toj osmoj tituli, u prvim kolima su protivnici bili igrači koji su, uz dužno poštovanje, poslužili kao dobri sparing partneri, da bi ga u 1/8 finala čekao prvi pravi ispit, ispit koji je položio sa desetkom.

Ubacio je u višu brzinu, a Holger Rune je mogao samo da gleda tenisku rapsodiju od strane najvećeg igrača u istoriji "belog sporta".

U četvrtfinalu je trebalo da ga sačeka Aleks de Minor, ali Australijanac nije uspeo da se oporavi od povrede koju je zadobio u poslednjem poenu meča sa Arturom Fisom.

Imao je Nole dovoljno vremena da napuni baterije, a u ovakvoj situaciji je i svaki minut odmora zlata vredan.

Džoker je toliko puta pokazao da tuđe ne želi, ali svoje neće da prepusti drugima. Svestan je da je ovo jedna od poslednjih prilika da se domogne još jednog Vimbldona i da će uraditi sve što je u njegovoj moći da to i uspe.

Koleno izgleda dobro i to je najbitnije, sa par proklizavanja u duelu sa Runeom je zapravo to i potvrdio.

Danas će preko puta mreže stajati momak koji je najprijatnije iznenađenje ovog turnira, Lorenco Muzeti je imao dobru sezonu na travi, ali ni najveći optimisti ga nisu očekivali u polufinalu Vimbldona.

Očekujemo da Nole bude na vrhuncu, a za pobedu ne brinemo.

NAŠ TIP: 1. set +9,5 (kvota 1,95)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SAZNAJEMO: Zaista Marsa Matrouh, ili Egipatski Maldivi, najtraženija ovog leta!