ALKARAZ UTERUJE STRAH PROTIVNICIMA, ALI NE I MEDVEDEVU: Rus se ne plaši autoriteta i spreman je da sruši aktuelnog šampiona!

M.M.

12. 07. 2024. u 08:20

KARLOS Alkaraz i Danil Medvedev će se sastati u polufinalu Vimbldona.

АЛКАРАЗ УТЕРУЈЕ СТРАХ ПРОТИВНИЦИМА, АЛИ НЕ И МЕДВЕДЕВУ: Рус се не плаши ауторитета и спреман је да сруши актуелног шампиона!

FOTO: Tanjug/AP

Mnogi kažu da su Karlos Alkaraz i Janik Siner zapravo spasioci tenisa i da je budućnost ovog sporta u njihovim rukama.

Karlitos je zasluženo poneo epitet naslednika velike trojke i za sada to opravdava. Momak iz Mursije već sada ima tri grend slema, naravno da će biti teško dostići uspehe Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera, ali ne sumnjamo da ćemo ga još dosta puta gledati sa pobedničkim peharom na najvećim turnirima.

Svetski broj 3 ima neverovatne fizičke predispozicije i fantastičan mentalni sklop, nedostataka u igri definitivno ima, ali vešto uspeva da ih prikrije i ne dozvoljava protivnicima da to iskoriste.

Njegov najveći rival je upravo Nole, momak koji je stariji 16 godina od njega, a jedan od tenisera koji pokušava da mu stane na put je Medvedev, igrač koji je nebrojano puta pokazao da se ne plaši autoriteta.

Moskovljanin dugo nije mogao da se privikne na zelenu površinu, ali sada je dvostruki polufinalista Vimbldona i igra mu konstantno napreduje. Ruski teniser voli da igra protiv igrača koji su na papiru favoriti, a to je još jednom pokazao u četvrtfinalu.

Nakon pet odigranih setova i velike borbe srušio je Janika Sinera. Medvedev je igrao kao u transu, čak ni prokockane prilike i gubitak prvog seta ga nisu izbacili iz ritma. Sa druge strane, Španac uliva strah samim ulaskom na teren, iako njegova igra nije bila na vrhunskom nivou tokom turnira, protivnici nisu uspeli da se nose sa pritiskom.

Karlitosa dve pobede dele od odbrane trofeja, ali u nastavku turnira će morati da podigne nivo igre ukoliko želi da to i ostvari. Alkaraz ima igru kojom pobeđuje Danila, međutim, ne možemo biti sigurni da Rus nije promenio ništa u svojoj taktici. Biće interesantno videti i da li će još uvek prolaziti servis-voleji kojima je menjao ritam meča u prethodnim okršajima.

Ovo je meč koji Medvedevu može puno doneti, imaće priliku za još jedan grend slem trofej, ali i na svom omiljenom Ju-Es openu će zaigrati sa velikom dozom samopouzdanja.

Očekuje nas interesantan susret, peti nosilac će pokušati da uvuče Alkaraza u duge razmene, dok će se treći igrač sveta maksimalno truditi da skraćuje poene.

Početni udarac će takođe biti od krucijalnog značaja, obojica moraju da serviraju prvi servis u visokim procentima ukoliko žele trijumf.

Verujemo da će granica gemova biti prebačena.

NAŠ TIP: +37,5 (kvota 1,73)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SAZNAJEMO: Zaista Marsa Matrouh, ili Egipatski Maldivi, najtraženija ovog leta!