KAKAV DERBI: Koplja ukrštaju jedan od najboljih svih vremena i najkvalitetniji igrač današnjice

V.M.

15. 07. 2024. u 12:37

ZBOG specifičnog sistema pozicioniranja na svetskoj pikado rang-listi, u prvom kolu Vorld mečpleja danas ćemo gledati pravi spektakl kada se budu sastali Majkl van Gerven i Luk Litler (21.50).

КАКАВ ДЕРБИ: Копља укрштају један од најбољих свих времена и најквалитетнији играч данашњице

FOTO: Tanjug/AP

Iako ima samo 17 godina, mladi Luk Litler je megazvezda sveta pikada i generalno je jedan od najpopularnijih engleskih sportista na planeti. Slavu je stekao sjajnim nastupima na prošlosezonskom Svetskom prvenstvu kada je postao najmlađi vicešampion u istoriji, a tokom ove godine pokazao je da se radi o verovatno najboljem igraču današnjice.

Fantastično je nastupao od samog starta godine i osvojio je nekoliko turnira. Prvi je bio na mastersima u Poljskoj i Bahreinu, openima u Belgiji i Austriji, a najveći uspeh bilo mu je osvajanje Premijer lige.

Premijer liga je uz Svetsko prvenstvo i Vorld mečplej deo popularne "triple krune" pikada i u pitanju su tri najprestižnija turnira, tako da je supertalentovani Englez na dobrom putu da ih sve osvoji.

Ipak, težeg rivala na startu ovog turnira nije mogao imati jer će igrati protiv Majkla van Gervena, apsolutne legende ovog sporta. Holanđanin je gotovo 20 godina u samom vrhu sveta pikada i osvojio je sve što se osvojiti može.

Čak sedam puta je bio šampion Premijer lige, a uz to je po tri puta osvajao Svetsko prvenstvo i Vordl mečplej, što dovoljno govori o veličini popularnog MVG-a.

Iako ove godine nije igrao na visokom nivou, u pitanju je igrač koji može da "proradi" u svakom trentuku i niko ne sme da se opusti kada igra protiv njega.

Današnji rivali su se sastajali čak osam puta ove sezone i blagu prednost ima Van Gerven koji vodi sa 5-3 u pobedama.

Iako je Van Gerven posebno motivisan kada igra protiv Litlera, jer ga mnogi smatraju njegovim "naslednikom" i čovekom koji će ga "odmeniti" na poziciji "vladaoca" ovog sporta, verujemo da je došlo vreme da ga supertalentovani Englez pobedi nakon dva vezana poraza i tako smanji zaostatak u međusobnim duelima.

NAŠ TIP: Majkl van Gerven - Luk Litler 2 (kvota 1,60)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN VEŠTINA MLADIH: Put ka boljoj budućnosti