SPREMITE SE, POLEĆEMO: "Leteći samuraji" bi mogli da budu pravi hit Olimpijskih igara

V.M.

27. 07. 2024. u 07:00

PRVU utakmicu odbojkaškog turnira za muškarce na Olimpijskim igrama odigraće Japan i Nemačka koji se sastaju u "Južni Pariz areni 1" od devet časova.

СПРЕМИТЕ СЕ, ПОЛЕЋЕМО: Летећи самураји би могли да буду прави хит Олимпијских игара

Foto: Profimedia

Japanci na ovaj turnir dolaze sa velikim ambicijama, trener Filip Blan je ovu generaciju spremao za Olimpijadu u Parizu i "samuraji" bi mogli da budu najveći hit Olimpijskih igara ukoliko ih posluži sreća.

Jedno je sigurno, sa njima na terenu nikad neće biti dosadno, uvek daju sve od sebe, atletski su veoma sposbni i slobodno se može reći da se radi o ekipi koja igra ubedljivo najbržu odbojku na svetu.

To su najbolje pokazali na skorašnjem završnom turniu Lige nacija na kojem su osvojili srebrnu medalju, u finalu su poraženi od Francuske (1:3), mada treba napomenuti da tada na terenu nije bilo Rana Takahašija, uz kapitena Išikavu najboljeg igrača ekipe.

Novopečenog odbojkaša Santorija je čitave sezone mučila povreda zglova, Blan je odlučio da ga odmori za Olimpijske igre i sada se očekuje da ponovo bude na vrhunskom nivou, što bi morao da bude slučaj kako bi Japan osvojio prvu medalju u odbojci od 1972. godine kada su bili zlatni u Minhenu.

Što se tiče Nemaca oni su napravili veliki uspeh samim plasmanom na olimpijadu, to su učinili preko kvalifikacija prošle godine u kojima je dominirao prekaljeni as Georgi Grozer.

Sjajni korektor je "probijao" blokove Brazilaca, Italijana, Kubanaca... stavio je tim na svoja leđa i poveo ga u Pariz u kojem "pancerima" ne daju velike šanse, ali to je bio slučaj i u pomenutim kvalifikacijama.

Pored njega u sastavu nominalnog gosta ima još nekoliko dobrih igrača, svakako se ističe Andreas Breme, kao i Tobijas Brand i mogu biti neugodan protivnik svakoj reprezentaciji.

Pored ovih timova u grupi "C" su još Argentina i Amerika, a pored dva prvoplasirana iz svake grupe, dalje idu i dve najbolje trećeplasirane ekipe.

Smatramo da je Japan kvalitenija reprezentacija u ovom trenutku, a kako je svaki set izuzetno bitan tipujemo da će slaviti na ovom meču sa bar dva seta razlike.

NAŠ TIP: Japan - Nemačka hendikep setova 1 (-1,5) (kvota 1,75)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVEČANO OTVORENE OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU! Ceremonija koja se obračunala sa tradicijom i nikog nije ostavila ravnodušnog (FOTO/VIDEO)