ZLATO ILI PROPAST! Nikola Grbić i njegovi izabranici imaju jasan cilj u Parizu

V.M.

27. 07. 2024. u 12:16

ODBOJKAŠI Poljske će u prvom kolu Olimpijskih igara u Parizu igrati sa Egiptom (17.00).

ЗЛАТО ИЛИ ПРОПАСТ! Никола Грбић и његови изабраници имају јасан циљ у Паризу

FOTO: Profimedia

Poljaci na ovo takmičenje dolaze kao glavni favoriti, imaju najjači i najširi sastav od svih reprezentacija, a veliku prednost imaju i na klupi jer ih kao trener predvodi Nikola Grbić.

Slavni srpski stručnjak je kao igrač osvojio Olimpijske igre u Sidneju 2000. godine i iskustvo koje poseduje će sigurno značiti njegovim izabranicima.

O kvalitetu ekipe ne treba trošiti previše reči, Poljaci na svakoj poziciji imaju nekoliko kvalitenih igrača, a koliko su dominantni najbolje smo videli prošle godine na Evropskom prvenstvu koje su osvojili bez većih problema pobedivši Italiju sa 3:0 u finalu u sred Rima.

Ove godine poraženi su u polufinalu Lige nacija od Francuza, ali Grbić je tokom čitavog takmičenja rotirao ekipu i čuvao je igrače za Olimpijadu u kojoj će Poljska juriti svoju drugu zlatnu medalju u istoriji (prvu osvojili 1976. u Montraelu).

Rival na startu turnira im je reprezentacija Egipta koja je dobila vizu za Pariz kao najbolja afrička selekcija. Realno gledano Egipćani ne poseduju kvalitet da igraju na ovom nivou i za njih je veliki uspeh samo učestvovanje na Olimpijadi.

Pored ovih reprezetnacija u grupi "B" su još Brazil i Italija, a kako je svaki set važan zbog novog sistema takmičenja verujemo da će Poljaci sa 3:0 savladati Egipat.

Vredi napomenuti da pored dve prvoplasire ekipe iz svake grupe dalje idu i dve najbolje trećeplasirane ekipe, a rivali u četvrtfinalu biće određen po broju sakupljenih poena i set kolinčniku, a ne pozicijama zauzeti u svojim grupama.

NAŠ TIP: Poljska - Egipat hendikep setova 1 (-2,5) (kvota 1,30)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO JE NEPRIMERENO! STVARNO NE RAZUMEM! Novak Đoković u čudu posle prvog meča na Olimpijskim igrama