SRBIJA PROTIV OLIMPIJSKOG ŠAMPIONA: "Plava četa" bi mogla da bude prava "glavobolja" "galskim petlovima"

V.M.

28. 07. 2024. u 10:18

PRVU utakmicu na odbojkaškom turniru naši momci odigraće protiv branioca zlatne medalje i domaćina Olimpijskih igara, reprezetnacije Francuske (17.00).

СРБИЈА ПРОТИВ ОЛИМПИЈСКОГ ШАМПИОНА: Плава чета би могла  да буде права главобоља галским петловима

FOTO: CEV

Nakon što je Srbija propustila poslednja dva Olimpijska turnira u muškoj odbojci, naši reprezentativci su uspeli da se kvalifikuju za Pariz i posle dugih 12 godina nastupiće na najprestižnijem sportskom takmičenju.

Do vize za Pariz "plava četa" nije lako došla, vodila je velike bitke sa Kubancima preko leta u Ligi nacija za poslednje mesto koje je vodilo na olimpijadu, a ključni trijumf ostvaren je u poslednjoj nedelji takmičenja kada su izabranici Igor Kolakovića preokrenuli minus od 0:2 u setovima upravo protiv Kubanaca.

Plasman na Olimpijske igre je veliki uspeh, ali Srbija ne planira da tu stane, velikom broju igrača u ovoj generaciji će ovo biti poslednji turinir u dresu reprezentacije i silno motivisani dolaze u Pariz.

Tu se pre sve ga misli na jednog od najboljih srednjih blokera svih vremena Marka Podraščanina, kao i korektora Aleksandra Atanasijevića, a spominje se da bi ovo mogao biti "kraj" i za Mark Ivovića.

Naša reprezentacija je imala probleme uoči turnira, nije mogla da optutuje u Poljsku na pripremni turnir, tako da su odbojkaši "plave čete" među sobom igrali pripremne utakmice koje su im bile jedini način da se uigraju za OI.

Pored Francukse, rivali će nam još biti Slovenija i Kanada, a uz dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe, dalje idu i dve najbolje trećeplasirane.

Današnji protivnik Srbiji biće Francuska koja je preko leta osvojila Ligu nacija i na najbolji mogući način najavila odbranu zlata koje je osvojila u Tokiju (pobedili Rusiju u finalu 3:2).

"Galski petlovi" su veoma jaki na svim pozicijama, imaju veliki broj kvalitetnih igrača, a mali problem za njih mogu biti povrede koje su mučile Ervina Ngapeta i Bartolomeja Šinenjezea i pitanje je kada i koliko će ih koristiti selektor Andrea Đani.

Francuzi su svakako danas veliki favoriti, ali poznati su kao reprezentacija koja ume da ima "rupe" u igri, često su previše nonšalantni i verujemo da naši to mogu da iskoriste i dobrano ih namuče, a možda čak i i iznenade.

NAŠ TIP: +179,5 (kvota 1,90)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO JE NEPRIMERENO! STVARNO NE RAZUMEM! Novak Đoković u čudu posle prvog meča na Olimpijskim igrama