TREĆE ZLATO U NIZU ZA SRBIJU? Biće teško, ali "delfini" su tradicionalno najjači kada je najteže

V.M.

28. 07. 2024. u 11:00

SRPSKI vaterpolisti započinju svoju avanturu u Parizu od 12 časova kada će se sastati sa Japanom.

ТРЕЋЕ ЗЛАТО У НИЗУ ЗА СРБИЈУ? Биће тешко, али делфини су традиционално најјачи када је најтеже

Foto: Profimedia

Iako nije što je nekada bila, Srbija je i dalje veliko ime u svetu vaterpola. Dvostruki uzastopni osvajač zlatne medalje ima znatno drugačiji tim nego onaj iz Tokija, više nema Filipovića, Prlainovića, Pjetlovića i ostalih momaka iz "zlatne generacije", ali tu su njihovi naslednici Mandić i Jakšić koji su od njih učili i sada je na njima da budu nosioci igre "delfina".

Srbija je na poslednja dva Svetska prvenstva zauzimala šesto i četvrto mesto, tako da odbrana zlata nije realna za našu reprezentaciju, ima boljih reprezentacija poput Španije i Mađarske koji sada dominiraju vaterpolom, ali tradicija igra dosta toga u ovom sportu i ukoliko sreća posluži "delfine" mogli bi da zaigraju u završnici prvenstva i izbore se za medalju.

Prvi meč na Olimpijadi biće dosta bitan za naše jer igraju protiv Japana, ekipe sa kojom će se direktno boriti za plasman u nokaut fazu takmičenjua.

Pored ove dve reprezetnacije u grupi "B" su još Španija, Australija, Francuska i Mađarska, a prolaz u četvrtfinale obezbediće prve četiri na tabeli.

Srbija je u poslednjih godinu dana dva puta pobeđiavala Japan na Svetskim prvenstvima, sa 16:10 i 17:10 i verujemo da je vreme za "het trik".

NAŠ TIP: Srbija - Japan hendikep 1 (-4,5) (kvota 1,87)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK NIJE HTEO DA PREĆUTI! Đoković otkrio kako se tačno osećao kada je video da Rafael Nadal nosi olimpijsku baklju na otvaranju Igara