SRBIJA KREĆE U POHOD NA ZLATO: Naše odbojkašice su došle u Pariz sa namerom da se okite najsjajnijim odličjem!

V.M.

29. 07. 2024. u 12:51

NAŠE odbojkašice pohod na zlatnu medalju počinju večeras od 21.00 kada će se sastati sa domaćinom Olimpijskih igara, reprezentacijom Francuske.

СРБИЈА КРЕЋЕ У ПОХОД НА ЗЛАТО: Наше одбојкашице су дошле у Париз са намером да се оките најсјајнијим одличјем!

FOTO: OSS

Srbija ima jasan cilj u Parizu, a to je osvajanje najsjajnijeg odličja. Ova neverovatna generacija predvođena Majom Ognjenović i Tijanom Bošković je osvojila sve što se osvojiti može sem Olimpijskih igara, na koje dolaze sa epitetom svetskih šampionki.

Najbolji uspeh na olimpijadi imali su u Riju 2016. kada su dogurale do samog kraja, međutim u finalu su naletele na razigrane Kineskinje koje su nošene sjajnom Žu Ting osvojile zlato nakon što su jedva izašle iz grupe sa skorom 2-3.

Nakon toga su osvojile bronzu u Tokiju i jedino što je prestalo je da se osvoji zlato kako bi se "kompletirao paket".

Selektor Gvideti je pažljivo pripremao devojke za ovaj turnir, nikoga nije koristio u Ligi nacija u kojoj je igrao rezervni tim, dok su nosioci igre zajedno sa trenerom trenirale u Beogradu za Olimpijske igre.

Formu su tempirale preko prijateljskih mečeva, a na četiri utakmice savladale su Poljsku, Francusku i Italiju, uz poraz od Dominikanske Republike u pet setova.

Za rivala na startu olimpijade imaće domaćina, reprezentaciju Francuske, koja igra ovaj turnir samo zbog toga što je domaćin, inače je po kvalitetu daleko ispod nivoa potrebnog da se igra ovako veliko takmičenje.

To se najbolje videlo u Ligi nacija odigranoj ovog leta, u njoj su ostvarile samo dve pobede na 15 odigranih utakmica i jasno je da su ogromni autsajderi na večerašnjem susretu.

Pored ovih reprezentacija, u grupi "A" su još Kina i Amerika, tako da naše moraju biti na visini zadatka i s maksimalnim rezultatom savladati Francuskinje jer set količnik može biti jako bitan zbog novog sistema takmičenja.

Naime, pored dve prvoplasirane iz svake grupe, dalje idu i dve najbolje trećeplasirane ekipe, a protivnici u četvrtfinalu biće određeni po tome koje ekipe su bile najdominantnije u grupnoj fazi takmičenja.

Primera radi, ukoliko tri ekipe imaju po tri pobede, prvo će se gledati broj sakupljenih poena, a zatim set količnik, iliti koliko su dominantne bile u tim trijumfima.

NAŠ TIP: Francuska - Srbija hendikep setova 2 (2,5) (kvota 1,30)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZABORAVLJENA SRPSKA IMENA: Pogledajte kako su se zvali naši preci prema turskom popisu iz 1455. godine (FOTO)