SRBIJA BIJE BITKU ZA ČETVRTFINALE: "Plavoj četi" bi pobeda nad "zmajčekima" otvorila vrata nokaut faze Olimpijskih igara

V.M.

30. 07. 2024. u 07:30

VEOMA interesantan meč drugog kola odbojkaškog turnira na Olimpijskim igrama u Parizu biće odigran u okviru grupe "A" kada se od 17 časova budu susreli Slovenija i Srbija.

СРБИЈА БИЈЕ БИТКУ ЗА ЧЕТВРТФИНАЛЕ: Плавој чети би победа над змајчекима отворила врата нокаут фазе Олимпијских игара

FOTO: CEV

Nakon što je Srbija propustila poslednja dva Olimpijska turnira u muškoj odbojci, naši reprezentativci su uspeli da se kvalifikuju za Pariz i posle dugih 12 godina nastupa na najprestižnijem sportskom takmičenju.

Do vize za Pariz "plava četa" nije lako došla, vodila je velike bitke sa Kubancima preko leta u Ligi nacija za poslednje mesto koje je vodilo na olimpijadu, a ključni trijumf ostvaren je u poslednjoj nedelji takmičenja kada su izabranici Igor Kolakovića preokrenuli minus od 0:2 u setovima upravo protiv Kubanaca.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Upravo takvu borbu i zalaganje od naših momaka videli smo i u prvom kolu Olimpijade kada su se susreli sa braniocem zlatne medalje i domaćinom Francuskom kojoj je bilo potrebno punih pet setova da slomi otpor olimpijskog šampiona iz Sidneja.

Srbija je bolje otvorila taj meč, povela sa 1:0 u setovima (25:23) na krilima legendarnog Marka Podraščanina koji sa 36 godina daje primer mlađim igračima kako se treba boriti za svoju zemlju.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Posle toga je usledio očekivani rafal Francuza, Patri se razigrao, a Andrea Đani je napravio pun pogodak uvođenjem primača Klevenoa koji je bio najzaslužniji za to što su naredna dva seta pripala Francuskoj (17:25, 17:25).

Kolaković je odgovorio u četvrtom setu kada je umesto kapitena Kovačevića, kojeg očigledno i dalje muči povreda jer je odigrao dosta slabu utakmicu, uveo skočnog Mirana Kujundžića koji je uz Atanasijevića i ponovo sjajnog Podraščanina bio najzaslužiji što je meč otišao u peti set (25:21).

Ipak, "plava četa" više od toga nije mogla, Francuzi su nas "počistili" sa 15:6 u taj-brejku i tako napravili veliki korak ka četvrtfinalu.

Bitna stvar za Srbiju je to što je osvojila dva seta, jer je tako sakupila jedan bod, što može biti jako bitno s obzirom na to da pored dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe dalje idu i dve najbolje trećeplasirane selekcije.

Matematički gledano, uz taj poen jedna pobeda (posebno rezultatom 3:0 ili 3:1) bi trebala da bude dovoljna za plasman u nokaut fazu, a priliku da nju ostvari "plava četa" će večeras imati protiv Slovenaca koji su odigrali veliku ulogu u plasmanu Srbije na Olimpijadu.

Naime, nakon što su naši ostvarili pomenuti trijumf nad Kubom u Ligi nacija, ona je dan posle imala priliku da pobedom nad Slovenijom ponovo zauzme mesto koje je vodilo na OI, ali "zmajčeki" to nisu dozvolili i trijumfom od 3:2 u setovima "pogurali" su Srbiju ka Parizu.

Slovenci su na Olimpijske igre došli kao pretendenti na medalju, u pitanju je izuzetno kvalitetna ekipa predvođena sjajnim trenerom Georgeom Kretuom koji je po mnogima među najboljima na svetu u svom poslu, što smo i videli u prvom kolu kada su savladali Kanadu sa 3:1 u setovima.

Jasna snaga "zmajčeka" su primači, Čebulj, Urnaut i Možič su igrači koji u svakom trenutku mogu prelomiti meč u korist svoje reprezentacije, a pored njih vredi istaći i sjajnog srednjaka Jana Kozamernika koji je u tandemu sa Markom Podraščaninom ove sezone nosio Trentino do trofeja u Ligi šampiona.

S obzirom na to da su savladali Kanadu, izabranicima rumunskog stručnjaka bi novi trijumf gotovo sigurno doneo prolaz u nokaut fazu i biće orni da ga ostvare jer u poslednjem kolu grupne faze igraju protiv domaće Francuske.

Slovenija u poslednje vreme redovno pobeđuje Srbiju, vezala je četiri pobede nad našim momcima, uključujući trijumf u ovogodišnjoj Ligi nacija (3:2 u setovima), mada vredi napomenuti da je taj susret više bio prijateljskog karaktera jer su oba tima već obezbedila plasman na Olimpijske igre i treneri su pravili velike rotacije na njemu.

"Plava četa" je pokazala da može da se nosi sa najboljima u prvom kolu, a verujemo da će i danas pružiti veliki otpor protiv "zmajčeka" i tipujemo da će granica poena biti prebačena.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: +182,5 (kvota 1,94)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZABORAVLJENA SRPSKA IMENA: Pogledajte kako su se zvali naši preci prema turskom popisu iz 1455. godine (FOTO)