OLIMPIJSKI ŠAMPION TRIJUMFALNO ZAPOČEO ODBRANU ZLATA: Nova pobeda gotovo sigurno vodi "galske petlove" u četvrtfinale

V.M.

30. 07. 2024. u 11:55

POSLEDNjU utakmicu današnjeg programa odbojkaškog turnira na Olimpijskim igrama sastaće se Francuska i Kanada (21.00).

ОЛИМПИЈСКИ ШАМПИОН ТРИЈУМФАЛНО ЗАПОЧЕО ОДБРАНУ ЗЛАТА: Нова победа готово сигурно води галске петлове у четвртфинале

Foto: Profimedia

Pored toga što su domaćini, Francuzi su branioci zlatne medalje, a nade navijača da mogu da odbrane najsjajnije odličje "podgrejali" su osvajanjem ovogodišnje Lige nacija u kojoj su redom bili bolji od Italije, Poljske i Japana na završnom turniru u Lođu.

"Galski petlovi" su izuzetno jaka reprezentacija, popunjeni su na svim pozicijama, a neka od imena koja se najviše ističu su Ngapet, Patri, dok je protiv Srbije u prvom kolu dominirao i primač Kleveno koji je upisao 23 poena.

Francuzi su protiv "plave čete" odigrali veoma zanimljiv meč, naši momci su im parirali u prva četiri seta, ali u taj-brejku je kvalitet izabranika Andree Đanija došao do izražaja i zasluženo su slavili sa 15:6 u njemu i tako ostvarili veoma bitan trijumf.

Pošto je Slovenija savladala Kanadu sa 3:1 u prvom kolu, domaćini su trenutno drugi na tabeli grupe "A", a ako i danas upišu pobedu, trebalo bi da osiguraju plasman u četvrtfinale Olimpijskih igara jer pored dva prvoplasirana iz svake grupe, dalje idu i tri najbolje trećeplasirane ekipe.

Što se tiče Kanađana, oni su porazom od Slovenije sebi znatno smanjili šanse za prolaz dalje, nisu uspeli da osvoje nijedan poena na tom meču naspram Srbije koja je sakupila bod jer je osvojila dva seta, pa su trenutno poslednji u grupi "A".

Slab nastup protiv Slovenaca imao je najbolji igrač ekipe Stiven Mar, odigrao je ispod svog nivoa i to je bio najveći razlog za poraz od "zmajčeka".

Očekujemo njegov odgovor danas i znatno bolju partiju, ali kvalitet je na strani Francuza koji jure prvo mesto u grupi i verujemo da će bez većih problema savladati četu Tuomasa Samuelvua, a pošto je kvota na fiks premala, predlažemo da će "galski petlovi" silovito otvoriti meč i osvojiti prvi set.

NAŠ TIP: Francuska - Kanada prvi set 1 (kvota 1,42)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NADAL POSLE PORAZA: Rafa otvorio dušu nakon što je izgubio od Novaka Đokovića