VREME JE ZA POPRAVKU: "Leteći samuraji" su podbacili u prvom kolu, sada im "gori pod nogama"

V.M.

31. 07. 2024. u 09:55

U drugoj utakmici današnjeg programa odbojkaškog turnir za muškarce na olimpijadi, sastaće se Japan i Argentina (13.00).

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА ПОПРАВКУ: Летећи самураји су подбацили у првом колу, сада им гори под ногама

Foto: Profimedia

Japan je sa velikim očekivanjima došao na ovaj turnir, Filip Blan je godinama spremao ekipu za Olimpijske igre i došli su u Pariz sa namerom da se bore za medalju koja bi im bila prva od zlatne iz Minhena 1972. godine.

Ipak, turnir nije započeo dobro za njih jer su u prvom kolu doživeli neočekivan potez od Nemačke (2:3), mada dobra stvar je što su osvojili bar jedan bod na tom meču, što im može dosta značiti u borbi za plasman u četvrtfinale.

Nokaut fazi bi ih znatno približio trijumf na današnjem duelu, a vredi napomenuti to da im je Argentina u poslednje vreme postala "redovna mušterija" jer su je savladali tri puta zaredom, ukuljučujući trijumf od pre par meseci u Ligi nacija rezultatom 3:1 kada su "leteći samuraji" bili bez svojih najboljih igrača, Takahašija i Išikave.

Ipak, kako bi ponovo učinili moraće da odigraju znatno bolje nego protiv Nemačke, a to se posebno odnosi na pomenuti duo primača koji je posebno slabo odigrao protiv "pancera".

Što se tiče Argentine, ona je ubedljivo poražena od Amerike u prvom kolu (0:3), ni u jednom setu nije bila blizu osvajanja i odigrala je veoma loš meč.

"Gaučosi" generalno preko leta nisu dobro izgledali u Ligi nacija, a izgleda da se to prenelo na Olimpijske igre i ova možda je "vreme isteklo" ovoj vremešnoj generaciji koja je svoj vrhunac imala u Tokiju kada je osvojila bronzanu medalju.

Smatramo da su Japanci kvalitetnija reprezentacija, a dodatni motiv im je to što u poslednjem kolu igraju sa Amerikancima i pobeda na ovom duelu bi ih znatno "opustila" pred taj susret.

NAŠ TIP: Japan - Argentina hendikep setova 1 (-1,5) (kvota 1,55)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NADAL POSLE PORAZA: Rafa otvorio dušu nakon što je izgubio od Novaka Đokovića