SRBIJA SE BORI ZA ČETVRTFINALE: "Delfine" pobeda protiv domaćina vodi u nokaut fazu Olimpijskih igara!

V.M.

03. 08. 2024. u 07:30

U duelu koji će gotovo sigurno odlučiti ko će igrai nokaut fazi na Olimpijskim igrama u Parizu, vaterpolisti Srbije će od 19:30 ukrsititi koplja sa domaćim Francuzima.

СРБИЈА СЕ БОРИ ЗА ЧЕТВРТФИНАЛЕ: Делфине победа против домаћина води у нокаут фазу Олимпијских игара!

FOTO: Tanjug/AP

Nakon prve tri utakmice jasno je Srbija nije ono što je nekada bila u vaterpolu, dvostruki uzastopni olimpijski šampioni ne poseduju kvalitet da igraju sa najjačima i nije realno da osvoje neko odličje u Parizu.

"Delfini" su prvenstvo otvorili pobedom nad Japanom, mada je i ona ostvarena uz dosta muka, a da nije bilo Mandićevih osam golova pitanje je da li bi uopšte savladali azijsku reprezentaciju (16:15).

Mane koje smo pokazali na tom meču u potpunosti su iskoristili Australijanci u drugom kolu, u potpunosti su nadigrali Srbiju, dominirali su tokom čitavog meča i slavili sa 8:3, a najbolje o tome koliko su loše izabranici Uroša Stevanovića svedoči to da su prvi pogodak postili krajem druge četvrtine!

Nakon toga nije se mnogo očekivalo u duelu sa akutelnim evropskim prvakom Španijom, mada se slobodno može reći da je Srbija svoj najbolji meč odigrala upravo protiv njih. Iako je konstantno bila u minusu, održavala je korak sa Špancima, nekoliko puta prilazila na minus jedan i imala napade za izjendnačenje, ali do njega nije mogla i na kraju je poražena rezultatom 11:15.

Ipak, nada za prolazak dalje postoji i večeras naše momke očekuje ubedljivo najbitniji meč jer on može "delifinima" doneti plasman u četvrtfinale.

Srbija će igrati protiv Francuske koja je takođe upisala samo jedan trijumf i ko večeras slavi, ukoliko u nešto ranijem terminu Španija savlada Japana (što je više nego izgledno), naći će se u nokaut fazi.

Što se tiče domaćina, on je pružao solidne partije do sada. Jedinu pobedu upisao je protiv Japana (14:30), a pored toga doživeo je poraze u veoma neizvesnim mečevima sa Mađarskom (12:13) i Australijom (8:9).

Sigurno je da će večeras imati veliku podršku navijača, biće pune tribine, a i samo vaterpolisti će biti orni da po prvi put u 21. veku odvedu Francusku u četvrtfinale vaterpolo turnira na Olimpijskim igrama.

Iako do sada naša reprezentacija nije izgledala dobro na terenu, ipak je Srbija dvostruki uzastopni olimpijski šampion, branicimo smo zlata, a istorija i tradicija često imaju veliku ulogu u vaterpolu i zbog toga verujemo da će se "delfini" plasirati u četvrtfinale.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: Srbija - Francuska 1 (kvota 1,77)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
AMERI U ŠOKU: Sramno se ponašali prema Kinezu, a kada su s njim ušli u bazen u finalu - svet je ostao u čudu zbog onog što se desilo

AMERI U ŠOKU: Sramno se ponašali prema Kinezu, a kada su s njim ušli u bazen u finalu - svet je ostao u čudu zbog onog što se desilo

Minulih dana, neposredno pre nego što su počele Olimpijske igre u Parizu, svetom je prostrujala vest o tome da će Amerikanci možda ostati bez organizacije narednih Igara, a 2028. one treba da se održe u Los Anđelesu. Razlog je njihov bes zbog kineskih plivača i potez na koji su se odlučili. Sada im se taj bes pomalo "obio o glavu" u prestonici Francuske. I to na spektakularan način.

31. 07. 2024. u 23:42

Komentari (0)

LAST MINUTE AKCIJA! Zgrabite popust čak do 360€ i rezervišite svoje letovanje na najpopularnijoj destinaciji ove sezone!