SRBIJA ELIMINSANA SA OLIMPIJSKIH IGARA: "Plava četa" u poslednjem kolu grupne faze igra samo za svoju čast

V.M.

03. 08. 2024. u 08:00

ODBOJKAŠI Srbije nisu uspeli da izbore plasman u četvrtfinale igara u Parizu, matematički su izgubili sve šanse za to, ali ostalo im je da odigraju još jedan meč u grupnoj fazi, takođe protiv ekipe koja se nije plasirala dalje, reprezentaicjom Kanade sa kojom će se susresti večeras od 21.00.

СРБИЈА ЕЛИМИНСАНА СА ОЛИМПИЈСКИХ ИГАРА: Плава чета у последњем колу групне фазе игра само за своју част

Foto: Profimedia

"Plava četa" je uz velike muke obezbedila sam plasman na Olimpijske igre, to je učinila preko svetske rang-liste i to kao najgore plasirana od svih ekipa koje su preko nje obezbedile kartu za Pariz.

Samim tim, jasno je bilo da šanse izabranika Igora Kolakovića nisu velike, međutim nakon veoma dobrog izdanja protiv Francuske u prvom kolu (2:3) pojavila se nada da bi mogle do četvrtfinala, međutim Slovenci su je brzo ugasili.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

"Zmajčeki" su Srbiji pokazali da nema kvalitet za nokaut fazu, ubedljivo su je savladali sa 3:0, što je značilo da naše momke u igri za četvrtfinale jedino održava pobeda Amerike od 3:0 protiv Japana u poslednjem kolu.

Delovalo je će je možda Amerika i ostvariti jer je dominrala u prva dva seta, međutim "leteći samuraji" su znali da im je potreban samo jedan set, podigli su nivo igre u trećem setu i zasluženo ga osvojili, te izbacili Srbiju sa Olimpijskih igara.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Taj poraz od Slovenije nam je naneo najviše štete, jer nam je set-količnik nakon njega "propao" na 2/6, dok je set količnik Japanaca trenutno 6/7, što znači da nam ni pobeda od 3:0 u setova protiv Kanade ne bi gledala.

Iako na oko deluje da bi ako mi slavimo sa 3:0 obe ekipe bile jednake u skoru sa po setom minusa (6/7 naspram 5/6), set-količnik se ne gleda kao gol-razlika u fudbalu, već se pomenuti brojevi dele, tako da bi u slučaju pobede Srbije od 3:0 naš iznosio 0.83 napsram 0,85 koliko već sada imaju Japanci.

Ovo jeste bio razočaravujuć turni za naše koji su propustili poslednje dve olimpijade, međutim večerašnji susret će biti poslednji u dresu reprezentacije za čuvenog Marka Podraščanina, a "šuška" se po medijima da bi to mogao biti slučaj i sa Atanasijeviće, Ivovićem i Kovačevićem, tako da treba pružiti podršku ovim momcima protiv i na pravi način ih ispratiti u legendu.

Rival će nam biti Kanada, koja je takođe "podbacila" na ovom turniru, ona je bila još gora od nas na prva meča protiv Francuske i Slovenije, osvojila je samo jedan set i već odavno zna da je ostala bez šansi da se bori za četvrtfinale.

Iako ima nekoliko dobrih igrača poput primača Mara i Lepkija, Kanađani nisu uspeli da se pokažu u najboljem svetlu, ali biće orni da bar sa jednim osvojenim bodom završe nastup u Parizi.

Ove dve reprezentacije su se susrele preko leta u Ligi nacija, tada je Srbija u neizvesnom meču slavila sa 3:1 u setovima, a mi verujemo da ćemo večeras gledati sličan susretu i da će granica poena biti prebačena.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: +183,5 (kvota 1,90)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
AMERI U ŠOKU: Sramno se ponašali prema Kinezu, a kada su s njim ušli u bazen u finalu - svet je ostao u čudu zbog onog što se desilo

AMERI U ŠOKU: Sramno se ponašali prema Kinezu, a kada su s njim ušli u bazen u finalu - svet je ostao u čudu zbog onog što se desilo

Minulih dana, neposredno pre nego što su počele Olimpijske igre u Parizu, svetom je prostrujala vest o tome da će Amerikanci možda ostati bez organizacije narednih Igara, a 2028. one treba da se održe u Los Anđelesu. Razlog je njihov bes zbog kineskih plivača i potez na koji su se odlučili. Sada im se taj bes pomalo "obio o glavu" u prestonici Francuske. I to na spektakularan način.

31. 07. 2024. u 23:42

Komentari (0)

LAST MINUTE AKCIJA! Zgrabite popust čak do 360€ i rezervišite svoje letovanje na najpopularnijoj destinaciji ove sezone!