KAKVA DRAMA U GRUPI "C": Srbiju u poslednjem kolu očekuje velika borba za prvo mesto!

V.M.

04. 08. 2024. u 07:20

U velikom derbiju trećeg kola grupne faze odbojkaškog turnira za žene na Olimpijskim igrama reprezentacija Srbije će se sukobiti sa Kinom (17.00), a poseban šmek ovom duelu dodaje to što će pobednik gotovo sigurno zauzeti prvo mesto.

КАКВА ДРАМА У ГРУПИ Ц: Србију у последњем колу очекује велика борба за прво место!

FOTO: AP/Tanjug

Naša reprezentacije je u Francusku došla sa jasnim ciljem, a to je osvajanje zlatne medalje, jedine koja nedostaje ovoj sjajnoj generaciji predvođenoj Majom Ognjenović i Tijanom Bošković.

Na uvodna dve meča Srbija je izgledala dosta dobro, ali uprsko tome trenutno ima skor 1-1 i pobeda na današnjem susretu značila bi joj mnogo jer bi joj gotovo sigurno donela prvo mesto u grupi, što znači i lakšeg protivnika u četvrtfinalu.

Izabranice Đovanija Gvidetiju su olimpijadu otvorile ubedljivim trijumfom nad domaćinom Francuskom (3:0), a nakon toga su u pravom odbojkaškom trileru poražene od Amerikanki u pet setova.

Na tom susretu sa Amerikankama, Srbija nije ličila na sebe na startu, prijem servisa je bio veoma loš i vrlo brzo se našla u minusu od 0:2 u setovima, međutim selektor Gvideti je početkom trećeg seta napravio određene promene i naše devojke su pokazale zašto su u Pariz došle sa epitetom svetskog šampiona.

"Počistile" su Ameriku u naredna dva seta i odvele meč u taj-brejk, delovalo je da će i njega rešiti u svoju korist, povele su sa 8:5 međutim, desio se novi preokret, Boškovićeva je sela na klupu i naše protivnice su to znale da iskoriste, napravile su veliku seriju i vodle su sa 14:11, međutim tu preokertima nije bio kraj.

Srbija je spasila vezane tri meč lopte, zatim i četvrtu, međutim kod pete je mlada Aleksandra Uzelac poslala loptu u aut i tako dodelila pobedu Americi.

Iako smo poraženi na tom meču, dosta naših odbojkašica i sam selektor su bili zadovoljni nastupom, deluje da su naše devojke "provalile" Amerikanke, doduše prekasno, ali verujemo da će ishod biti drugačiji ako se susretnemo sa njima u četvrtfinalu.

Ono što takođe vredi napomenuti je to da je Gvideti odlučio da napravi promenu pred današnji susret, uveo je u ekipu Minu Popović koju je poveo kao rezervnog igrača, dok će na tribine otići mlađana Hena Kurtagić.

Od 17 časova nas očekuje obračun sa još jednim bivšim olimpijskim šampionom, reprezentacijom Kine koja je u Riju 2016. savladala Srbiju sa 3:0 u finalu.

Tada je nezaustavljiva bila mlada Žu Ting, a isto važi i sada, samo je u pitanju dosta iskusnija odbojkašica koja je na ovom turniru povela Kinu ka skoru od 2:0.

Azijska velesila je u prvom kolu bila bolja od Amerike, takođe u pravom spektaklu rezultatom 3:2 u setovima, dok je nakon toga dosta lakše savladala Francusku (3:0).

E sada, što se tiče tabele, situacija je više nego zanimljiva u grupi "A" jer se tri reprezentacije ravnopravno bore za prvo mesto.

Trenutno ga drži Kina sa pet osvojenih bodova i set količnikom 6/2, dok joj za vratu Srbija i Amerika koje imaju identičan broj bodova (po pet), samo što naše devojke imaju bolji set-kolinik (5/3 naspram 5/5).

Znači, Kini treba samo pobeda za prvo mesto, dok Srbiju na prvu poziciju vodi trijumf od 3:1 u setovima, dok se situacije dodatno komplikuje u slučaju da Srbija pobedi sa 3:2.

Ako naše slave tim rezultatom i Amerika pobedi Francusku sa 3:0, što je više nego izvesno, sve tri ekipe bi bile izjednačene po broju poena i set količniku.

Kada su timovi izjednačeni po ovim stavkama, gleda se poen-količnik, tako da postoji verovatnoća da će i razlika sa kojom ekipe budu dobijale setova na kraju odlučiti ko će zauzeti koje mesto na tabeli.

Treba napomenuti i to da se parovi četvrtfinala određuju nešto drugačije nego na prošlim prvenstvima, naime prvoplasirane ekipe iz svake grupe će igrati sa dve trećeplasirane ekipe koje prođu dalje, kao i najgore drugoplasiranom reprezentacijom, dok će preostale dve ekipe koja zauzmu drugo mesto u svojim grupama igrati međusobno.

Smatramo da je Srbija kvalitetnija reprezentacija od Kine i verujemo da će slaviti na večerašnjem susretu.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: Kina - Srbija 2 (kvota 1,63)

TIP ZA HRABRIJE: Kina - Srbija hendikep setova 2 (1,5) (kvota 2,25)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE?! Evo s kime košarkaši Srbije igraju u polufinalu Olimpijskih igara ako pobede Australiju!