SRBIJA SE BORI ZA TREĆE MESTO U GRUPI: "Delfini" će danas saznati sa kim igraju u četvrtfinalu Olimpijskih igara

V.M.

05. 08. 2024. u 07:30

U duelu koji će odlučiti ko će zauzeti treće mesto u grupi "B" sastaće se vaterpolisti Mađarske i Srbije (12.00).

СРБИЈА СЕ БОРИ ЗА ТРЕЋЕ МЕСТО У ГРУПИ: Делфини ће данас сазнати са ким играју у четвртфиналу Олимпијских игара

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Nakon dosta slabog otvaranja turnira i poraza od Australije i Španije uz dosta neubedljivu pobedu protiv Japana, konačno smo videli pravu Srbiju u meču sa Francuzima.

Taj susret je odlučivao o tome ko će se naći u četvrtfinalu, a "delfini" su na njemu odigrali ubedljivo najbolju utakmicu na prvenstvu i na kraju su ubedljivo slavili sa rezultatom 15:8.

Za razliku od prethodnih mečeva kada je Mandić prevodio Srbiju na listi strelaca, golovi su sada bili dosta bolje raspoređeni i najefikasniji su bili Mandić, Ubović, Drašović i Rašović sa po dva postignuta gola.

Na taj način "delfini" su osigurali igranje u nokaut fazi, a današnji susret sa Mađarima odrediće samo ko će zauzeti treće, a ko četvrto mesto na tabeli grupe "B".

To može biti jako bitno, jer će četvrti gotovo sigurno igrati protiv Italije u četvrtfinalu (ukoliko "azuri" pobede Rumuniju), dok će treći igrati sa drugoplasiranim iz grupe "A", to mesto trenutno drži Hrvatska, ali mogu je prestići Amerika ili Grčka u zavisnosti od rezultata u poslednjem kolu.

Što se tiče današnjeg susreta, Mađari jesu blagi favoriti, ali ni oni nisu blistali na Olimpijskim igrama u uvodna četiri kola. Takođe imaju skor 2-2, a pre par dana doživeli su neočekivan poraz od Australije (8:9) koja je ponovo pokazala da nije slučajno savladala Srbiju (8:3) u drugom kolu.

Naša reprezentacija biće motivisana odličnim nastupom protiv Francuza, selektor Uroš Stevanović će tražiti istu partiju od svojih pulena kojima bi nova pobeda dodatno podigla samopouzdanje i donela lakšeg protivnika u četvrtfinalu.

Ovi rivali su često igrali u poslednjih nekoliko godina, a najskoriji meč odigrali su na Svetskom prvenstvu ove godine kada je u duelu koji je određivao raspored od petog do osmog mesta slavila Srbija sa 11:10.

Danas očekujemo dosta zanimljiv meč, verujemo da će reprezetnacije biti "opuštenije" u odnosu na prošle duele jer su obezbedile plasman u četvrtfinale, ali borba neće izostati jer pobednik ima lakšeg rivala u četvrtfinalu.

Golovi su redovna pojava kada igraju Srbija i Mađarska, a kako granica danas nije velike smatramo da vredi probati plus.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: +21,5 (kvota 1,88)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JE L VAM SAD JASNO? NAJ-BO-LJI JE SVIH VRE-ME-NA! Novak Đoković osvojio olimpijsko zlato posle neverovatnog finala sa Alkarazom!

JE L' VAM SAD JASNO? NAJ-BO-LjI JE SVIH VRE-ME-NA! Novak Đoković osvojio olimpijsko zlato posle neverovatnog finala sa Alkarazom!

Novak Đoković je postao olimpijski šampion. Čovek koji je "sve živo" uradio u tenisu, ostvario je i jedini cilj koji mu je dosad izmicao - Nole je osvojio olimpijsko zlato, i to posle nestvarnog finala na Centralnom terenu Rolan Garosa, na kome je pobedio Karlosa Alkaraza. Konačan rezultat 7:6(3), 7:6(2) pamtiće se kao kruna nestvarne karijere. Ali, i sama borba za zlatnu medalju bila je nestvarna.

04. 08. 2024. u 17:01 >> 17:02

Komentari (0)

OD OVOGA SE STREPELO: Novak Đoković objasnio da li je završio karijeru osvajanjem olimpijskog zlata