"ORLOVI" NE SMEJU DA SE OPUSTE: Nikola Jokić predvodi saigrače do nokaut faze!

M.M.

03. 08. 2024. u 12:18

KOŠARKAŠI Srbije će se u poslednjem kolu grupne faze Olimpijskog turnira sastati sa Južnim Sudanom.

ОРЛОВИ НЕ СМЕЈУ ДА СЕ ОПУСТЕ: Никола Јокић предводи саиграче до нокаут фазе!

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Naši reprezentativci su u prvom kolu poraženi od Amerikanaca, ali su kasnije savladali Portoriko rezultatom 107:66.

Kontrolisali su Pešićevi puleni situaciju na terenu od samog starta, Portorikanci su pokušali da se vrate u igru šutevima za tri poena, ali im nije pošlo za rukom.

Centralna figura meča bio je Nikola Jokić koji je za 23 minuta na parketu imao učinak od 14 poena, 15 skokova i 9 asistencija. Mogao je Somborac da postane tek četvrti igrač u istoriji koji je postigao tripl-dabl na Olimpijskim igra, međutim, individualna statistika ga jednostavno ne interesuje previše.

Filip Petrušev je bio tak koji ga je sjajno pratio, košarkaš Olimpijakosa je sa 15 poena bio najefikasniji u pobedničkom sastavu.

Bogdan Bogdanović nije želeo previše da forsira, ubacio je tek 13 poena uz 44% uspešnosti iz igre.

Vasilije je Micić je konačno prikazao dobru partiju, utakmicu je završio sa 13 poena u 7 asistencija.

Danas će naši momci odraditi poslednji meč u grupi, a protivnik će biti ekipa koja ima skor kao i mi (1-1).

Južnosudanci su kao i druge slabije reprezentacije, opasni onoliko koliko im dozvolite. Snabdeveni su sjajnim atletama, igraju na poen više i mogu iznenaditi svaku ekipu koja ih ne shvati ozbiljno.

Prva udarna igla je Karlik Džons, momak koji je u pripremnom meču protiv Amerikanaca upisao tripl-dabl učinak. Malo je falilo da postani potpuni heroj, međutim, promašio je šut u poslednjim sekundama.

Pored Džonsa postoje i drugi momci koji predstavljaju pretnju, jedan od njih je Marijal Makur Šejok koji je izvanredan šuter i u stanju je da pogađa u visokim procentima iza linije 6,75.

Nuni Omot je neko ko dolazi iz drugog plana, ali nije u stanju da isparira teškim centrima kao što su Jokić i Milutinov.

Južni sudan igra jednostavnu košarku koja neretko ume da donese benefite, ali i veliki hendipep kada se suoče sa kvalitetnom timskom odbranom. Njihov najveći problem je upravo timska odbrana, a naši momci su dovoljno kvalitetni da to iskoriste na najbolji mogući način.

Svetislav Pešić zna šta mu je činiti i svestan je da se ne smemo "juriti" sa njima po terenu, jer je to mač sa dve oštrice.

Klikni na link za NAŠ TIP: H1 -14,5 (kvota 1,90)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
AMERI U ŠOKU: Sramno se ponašali prema Kinezu, a kada su s njim ušli u bazen u finalu - svet je ostao u čudu zbog onog što se desilo

AMERI U ŠOKU: Sramno se ponašali prema Kinezu, a kada su s njim ušli u bazen u finalu - svet je ostao u čudu zbog onog što se desilo

Minulih dana, neposredno pre nego što su počele Olimpijske igre u Parizu, svetom je prostrujala vest o tome da će Amerikanci možda ostati bez organizacije narednih Igara, a 2028. one treba da se održe u Los Anđelesu. Razlog je njihov bes zbog kineskih plivača i potez na koji su se odlučili. Sada im se taj bes pomalo "obio o glavu" u prestonici Francuske. I to na spektakularan način.

31. 07. 2024. u 23:42

Komentari (0)

LAST MINUTE AKCIJA! Zgrabite popust čak do 360€ i rezervišite svoje letovanje na najpopularnijoj destinaciji ove sezone!